FilmCentrum

Registreren

The Midnight Swim

The Midnight Swim
Waardering: 1.5 / 5
1 stem

Jaar: 2014
Regie:
Sarah Adina Smith
Cast:
Lindsay Burdge
Jennifer Lafleur
Genre: Drama / mysterie
Lengte: 84 minuten
IMDb: 5.2 (594 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
zondag 19 april 2015 om 14:43
Waardering: 1.5 / 5

Een debuutfilm die ik door bepaalde omstandigheden heb opgepikt op een festival. Anders was ik er nooit mee in aanraking gekomen. Een mysterie over de overleden moeder van 3 zussen. Bescheiden paranormale zaken stapelen zich op spoiler zonder ooit met een interessante uitkomst te komen.
spoiler
Het bedient zich van de filmstijl zoals in "The Blair Witch Project" en het latere "Paranormal Activity." Beide films deden me weinig. En ik weet waar voor mij de schoen wringt.

Er moet in dit soort script altijd iemand geschreven worden die de hand-held-camera bedient zodat WIJ als kijker deze beelden kunnen zien. En de beweegredenen om 'alles op te nemen' is me vaak te geforceerd. Er zijn momenten dat ik niet geloof dat mensen bepaalde situaties filmen. Maar het moet, want wij als kijker kunnen slechts dát zien wat de camera ook ziet. Om een verhaal te vertellen legt deze stijl je dus enorme beperkingen op. Een tweede bijkomstigheid is dat er vaak van mooie cinematografie geen sprake is. Een hand-held-camera die voortdurend schommelt in slecht verlichte omgevingen. Van montage is weinig sprake. Slechts lange shots achter elkaar geplakt. Muziek is ook nergens te bekennen want dat hoor je niet in het echte leven. En dialogen moeten geïmproviseerd overkomen uit slechte acteurs met een onbekend gezicht. Geen sterren of mooie dialoog. Dit alles is opgeofferd om een bepaald realisme te creëren.

Kortom, voor mij is zo'n beetje alles wat ik aan film mooi vind overboord gekieperd...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Toy Story 4