FilmCentrum

Registreren

Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau

Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau
Waardering: 4.5 / 5
1 stem

Jaar: 2014
Regie:
David Gregory
Cast:
Richard Stanley
Fairuza Balk
Genre: Documentaire
Lengte: 100 minuten
IMDb: 7.5 (1.971 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
zondag 19 april 2015 om 15:31
Waardering: 4.5 / 5

Ik ben gek op docu's over filmproducties die rampzalig verliepen. Naïeve regisseurs, stug volhoudende producenten, klagende sterren, sets die in elkaar zakken, miljoenen die om de minuut verdampen, ik zie het graag.

Soms komt een film alsnog goed uit de verf zoals "Apocalypse Now." Dat is niet het geval bij deze "The Island of Dr. Moreau" met niemand minder dan Marlon Brando in de hoofdrol, een man die mij altijd heeft geïntrigeerd. In zijn laatste jaren acteerde hij slechts om zoveel mogelijk miljoenen op te strijken voor zo min mogelijk werk om het daarna direct door te sluizen naar één of ander goed doel. Niets mis mee, maar je maakt er geen meesterwerken door. En de eisen die hij met zijn goddelijke status kon stellen tijdens het filmen... Het is onvoorstelbaar. En dan heb ik het nog niet eens over de toenmalige sterallures van Val Kilmer, toen op het toppunt van zijn roem. De anekdotes zijn talrijk, eerst tragisch, daarna hilarisch. De gekheid van Hollywood trekt aan je voorbij in een kleine 100 minuten. Heerlijk.

Meer aanraders in dit genre zijn "Cleopatra: The Film That Changed Hollywood", "Heart of Darkness", "Lost in La Mancha" en "The Madness & Misadventures of Munchausen." Uit bovengenoemde titels valt op dat ene Terry Gilliam een forse bijdrage levert aan dit soort docu's...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Toy Story 4