FilmCentrum

Registreren

Martin Lodewijk en de Laatste Pagina

Nog geen poster voor Martin Lodewijk en de Laatste Pagina
Waardering: 3.5 / 5
2 stemmen
Jaar: 2015
Regie:
Koert Davidse
Cast:
Martin Lodewijk
Genre: Documentaire
Hij behoort tot de top van de Nederlandse striptekenaars, is bekroond en gelauwerd en werkte mee aan meer dan honderd titels, waarvan Agent327, Storm en De Rode Ridder de bekendste zijn. De 75-jarige Rotterdammer tekent nog iedere dag, maar een writersblock en ‘vingers die niet meer zo best willen en zand tussen zijn oren’ maken het lastig. Lukt het hem om dit album te voltooien of wordt het zijn Unvollendete?

Reacties (1)

Walter
dinsdag 5 mei 2015 om 15:15
Waardering: 3.5 / 5

éindelijk een documentaire over levende legende Martin Lodewijk die de Nederlandse stripgeschiedenis niet alleen vanaf het begin heeft meegemaakt, maar ook zeer bepalend is geweest voor haar ontwikkeling, zowel als auteur van onder meer Storm (scenario), January Jones (scenario) en Agent 327 (scenario en tekeningen) als ontdekker en coach van nieuw talent.

in de documentaire is Lodewijks worsteling met deadlines - een worsteling die is begonnen toen Lodewijks werkzame leven begon - mooi in beeld gebracht. zowel Lodewijk als zijn vrienden (en stripgrootheden) Jan Kruis en Dick Matena, Lodewijks vrouw en een lid van Lodewijks band Chickenfeed komen uitgebreid aan het woord over deze worsteling, wat heel verhelderend is. ondergetekende heeft nogal eens gemopperd omdat De Daddy Vinci Code, Lodewijks meest recente 327-strip, niet opschoot - de voltooiing heeft tien(!) jaar geduurd -, zeker ook omdat een van Lodewijks bekendste uitspraken 'er is altijd een deadline na de deadline' is. in de documentaire word duidelijk gemaakt dat de afgelopen periode behoorlijk nare dingen in de privésfeer hebben plaatsgevonden, die maakten dat het hoofd van Lodewijk niet stond naar flauwe grapjes.

de visuals zijn erg aardig. één minpunt: er wordt tot twee keer toe ruimte ingebouwd om een pagina uit een 327-album plaatje voor plaatje te tonen. dat is, zeker voor wie die plaatjes kan dromen, zoals ondergetekende, nogal suf en saai.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux