FilmCentrum

Registreren

De Surprise

De Surprise
Waardering: 3.5 / 5
4 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Mike van Diem
Cast:
Jeroen van Koningsbrugge
Georgina Verbaan
Jan Decleir
Genre: Komedie / romantiek
Lengte: 111 minuten
Première: 21 mei 2015
IMDb: 6.7 (2.523 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 9 jaar en jonger Angst Grof taalgebruik
Multimiljonair Jacob wordt voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne. Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk.

Trailer

Reacties (2)

EdwinBeek
maandag 3 oktober 2016 om 23:14
Waardering: 2.5 / 5

Het bedrijf 'Elysium' huur je in als je wenst uit het leven te stappen. Miljonair Jacob kiest voor het arrangement "De Surprise." Dan is hoe en wanneer je dood gaat onbekend, maar spoedig. Alles is beklonken, totdat...

Regisseur Mike van Diem heeft hiervoor slechts één film geregisseerd; het oscarwinnende "Karakter" uit 1997. Voor mij de beste Nederlandse film tot nu toe gemaakt. Ik was dan ook aangenaam verrast dat van Diem na lange afwezigheid weer eens een speelfilm ging maken.

En veel ingrediënten stellen niet teleur. Verfrissend vreemd verhaal met aardige twists, prachtig steriel production-design, overtuigende SFX, een (altijd) overtuigende Jan Declair en een Verbaan die hier laat zien dat ze een behoorlijk veelzijdig en charmant actrice is.

Waarom stort de film dan tóch voor mij als een kaartenhuis in elkaar? Door het casten van Jeroen van Koningsbrugge als de hoofdrolspeler. Hij zou de verbindende schakel moeten zijn tussen alle eerder genoemde pluspunten, maar helaas. De man is gewoon geen overtuigend acteur hier. En al speelt hij een wereldvreemde miljardair, de kijker merkt dat hij zich geen raad weet met de dialoog en dat hij simpelweg 'ongemak' uitstraalt op het scherm. Er zit totaal geen chemie tussen hem en Verbaan. En dat MOET in dit verhaal op orde zijn om te kunnen slagen. En dat doet 't nu niet. Zonde...

Tomhamoen
woensdag 2 november 2016 om 21:09
Waardering: 3.5 / 5

Er valt veel aan te merken op deze film (acteerwerk, voorspelbaarheid, aantippen van teveel genre's en ideetjes) maar mede dankzij de beelden en muziek een voor Nederlandse begrippen verfrissende romantische speel(!)film die uiteindelijk een mooi midden heeft gevonden tussen een mooie productie en het dertien-in-een-dozijn-romantiek vermaak waarmee we worden overspoeld in dit land.

Zoiets als dit mag men vaker maken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Joker