FilmCentrum

Registreren

The Women

The Women
Waardering: 2 / 5
1 stem

Jaar: 1939
Regie:
George Cukor
Cast:
Norma Shearer
Joan Crawford
Rosalind Russell
Genre: Komedie / drama
Lengte: 133 minuten
IMDb: 8.0 (10.195 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 4 augustus 2015 om 22:57
Waardering: 2 / 5

Ik kan alleen mezelf de schuld geven. Ik bedoel; een film uit de jaren '30 propvol met alleen maar vrouwelijke vedetten, waarvan nu alleen Joan Crawford of de recent overleden Joan Fontaine sommigen nog iets zegt, met als titel "The Women"; daar moet een man zich niet aan wagen. Maar de veel geprezen regisseur George Cukor, de hoge waardering onder filmkenners, plus mijn huidig struinen in de Hollywoodse jaren '30 deden mij over de streep trekken.

Ouch. Deze film is flink over de datum. Gebaseerd op een oubollig toneelstuk met verouderde normen, waarden en karakters verzuipt het ding in eindeloos gekwetter tussen stereotype vrouwen (spoiler; de vrouw roddelt! Altijd! Overal!). Op zich zo'n probleem nog niet, maar het acteerwerk is zó vreselijk melodramatisch of juist overdreven slapstick dat zelfs ik het moeilijk trok.

Helemaal hilarisch is de modeshow met extravagante kostuums midden in de prent. Heeft geen zier met het plot te maken en het is alleen deze sequence die in "Glorious Technicolor" is opgenomen. Daarna gaan we veer vrolijk verder in zwart/wit.

"Isn't that simply divine?!"

Nee...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux