FilmCentrum

Registreren

Sicario

Sicario
Waardering: 4 / 5
9 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Denis Villeneuve
Cast:
Emily Blunt
Josh Brolin
Benicio del Toro
Genre: Actie / misdaad / drama
Lengte: 121 minuten
Première: 8 oktober 2015
IMDb: 7.6 (429.413 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
De idealistische FBI agent Kate wordt uitgekozen door elite taskforce-ambtenaar Matt Graves om te helpen bij de escalerende oorlog tegen drugs. In het wetteloze grensgebied dat zich uitstrekt tussen de VS en Mexico gaat het team op een geheime missie onder leiding van Alejandro, een raadselachtige consultant met een twijfelachtig verleden. Om te kunnen overleven wordt Kate gedwongen om alles te betwijfelen waar ze tot dan toe in heeft geloofd.

Trailer

Reacties (3)

Nohands
zondag 18 oktober 2015 om 19:27
Waardering: 2,5 / 5

Hij begon sterk en intens, maar kakte al snel weer in helaas. Ik hou wel van een "trage" film en verhaal maar dit was toch niet wat ik er van verwachte. Josh Brolin en Benicio Del Toro spelen hun rol weer goed, beetje van hetzelfde zoals ze altijd zulke rollen spelen. De omgeving en de settings waren perfect en alles goed gefilmd.

Er had veel meer in dit verhaal en deze film kunnen zitten wat betreft de war on drugs, maar dit was wazig, zeker het continue "gezeik en gejank" van de personage van Emily Blunt vond ik irritant.

Als je de trailer al heb gezien heb je bijna het beste van de film gezien....ik had er veel meer van verwacht in ieder geval. Jammer gemiste kans....

kocas92
zondag 20 december 2015 om 13:10
Waardering: 4,5 / 5

Roger Deakins en Denis Villeneuve, wat een combo.

Ramon
dinsdag 26 januari 2016 om 21:09
Waardering: 4 / 5

Heerlijke actiefilm (misschien niet direct het juiste woord) met een laag diepgang in de vorm van Emily Blunts personage, via wie we worden geïntroduceerd in de wereld van special forces die het opnemen tegen de Mexicaanse drugsmaffia. Blunt, Brolin en Del Toro zijn allen zeer sterk, maar vooral de fantastische cinematografie van Roger Deakins valt op. Dat hij samen met de regisseur Blade Runner 2 gaat maken belooft op visueel vlak in ieder geval veel goeds.

De zenuwslopende scène bij de grensovergang zal ik overigens niet snel vergeten, zeer sterk uitgevoerd.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

AWARDS [Awards] Anatomy of a Fall
AWARDS [Awards] Maestro
AWARDS [Awards] Killers of the Flower Moon
OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once

Updates

Reacties

Forum