FilmCentrum

Registreren

Youth

Youth
Waardering: 3.5 / 5
6 stemmen

Alternatief: La Giovinezza
Jaar: 2015
Regie:
Paolo Sorrentino
Cast:
Michael Caine
Harvey Keitel
Rachel Weisz
Genre: Drama
Lengte: 118 minuten
Première: 29 oktober 2015
IMDb: 7.3 (51.927 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Seks Grof taalgebruik
Twee oude vrienden kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten.

Trailer

Reacties (2)

EdwinBeek
zondag 29 november 2015 om 11:45
Waardering: 3.5 / 5

Sorrentino, regisseur van het geroemde "La Grande Bellezza" filosofeert nog even door over het leven, maar nu in het Engels. In de vorm van de nu toch wel écht bejaarde Michael Caine en Harvey Keitel. En met nog een zooitje andere prachtige karakterkoppen, incl. een griezelige Jane Fonda.

Wat is het toch spijtig dat veel acteurs en actrices op het toppunt van hun kunnen zitten aan het EIND van hun leven. Niet dat ze daarvoor niet goed waren, maar de nuances zijn op latere leeftijd vaak nóg geraffineerder, en schijnbaar moeiteloos geacteerd. Ik zie het Caine hier een aantal keer doen. Eenvoud die raakt.

Had je een hekel aan de vertelstructuur, de cinematografie, het gemijmer en de soms geforceerde dialogen uit "La Grande Bellezza", sla dan ook "Youth" over. Hoewel Sorrentino de leegheid van de mens bij vlagen prachtig op de hak neemt. Een hilarische muziek-clip met veels te veel borsten en explosies bijvoorbeeld.

De mij bekende Engelse cast deed me meer voelen voor de personages, maar de pretentieuze dialogen vielen me in het Engels veel meer op dan in het Italiaans. De eerlijke humor in deze "Youth" kwam hier dan weer iets béter aan.

Op z'n tijd houd ik wel van dit soort gemijmer. Er zitten een aantal prachtige scenes in. Heb wél het idee dat ik de film ruim 30 jaar te vroeg gezien heb.

Ramon
maandag 25 januari 2016 om 22:55
Waardering: 3.5 / 5

Een lichte tegenvaller, al is het zeker de moeite waard - mijn verwachtingen waren simpelweg te hoog. Michael Caine, Harvey Keitel en Paul Dano zijn sterk in hun rollen en diverse losse scènes zijn sterk, maar als geheel was het voor mij wat te pretentieus.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar