FilmCentrum

Registreren

20,000 Leagues Under the Sea

20,000 Leagues Under the Sea
Waardering: 3 / 5
1 stem

Jaar: 1954
Regie:
Richard Fleischer
Cast:
Kirk Douglas
James Mason
Paul Lukas
Genre: Avontuur / sciencefiction / drama
Lengte: 127 minuten
IMDb: 7.2 (23.318 stemmen)
1868. Een angstaanjagend wezen van ongekende kracht valt de vrachtschepen in de Stille Oceaan aan en keldert ze. De Abraham Lincoln wordt door de overheid uitgestuurd om het akelige probleem op te lossen. Al snel blijkt dat het monster een onderzeeër is, uitgerust met de meest verfijnde technologische snufjes. De Lincoln kan hier niet tegenop en zinkt ook. Ned, Arronax en Conseil worden opgepikt door de mysterieuze kapitein Nemo.

Reacties (1)

Hagar
vrijdag 27 november 2015 om 11:59
Waardering: 3 / 5

Deze film heeft sterke karakteracteurs voor de 4 hoofdrollen. Deze zetten hun rol dan ook sterk neer, en zijn mooie koppen om naar te kijken.
Het verhaal is ook avontuurlijk, en mij bekruipt de vraag waarom die nooit in animatie is gemaakt, ik zou dit genre graag meer in animatie terug zien komen. Waarin het overdrevene heerlijk zou werken, en het Verne-wereldje lekker over top goed naar voren zou komen.
Waar de film op strandt zijn wat mij betreft diezelfde personages die ik eerder noemde. Hoewel ze goed worden neergezet, zijn het stuk voor stuk zeer stereotype personages. Ook stereotype waar ik niet altijd in mee kan gaan. De professor is wel ERG bereid zijn leven te geven voor de wetenschap. Ik heb hier en daar het idee dat hij dood WIL. Dat had genuanceerder gemogen.
Het meest interessante karakter is Nemo. Ik denk dat een diepgaander scenario veel met dat personage en die acteur had kunnen doen. Toch niet verkeerd.
De scene met de octopus blijft ook nu nog overeind staan als een spannende scène, en ik heb vaker het idee dat de Pirates of the Carribean films van deze film hebben geleend (The Kraken en de aanval van de inboorlingen uit deel 2 lijken sterk op scènes in deze film).
Tenslotte nekt het trage tempo de film. Hierdoor begon mijn aandacht even na de helft af te dwalen. Helaas, want voor een film uit deze tijd is het denk ik zonder meer een topper!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux