FilmCentrum

Registreren

The Lady in the Van

The Lady in the Van
Waardering: 3 / 5
3 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Nicholas Hytner
Cast:
Maggie Smith
Alex Jennings
Jim Broadbent
Genre: Biografie / komedie / drama
Lengte: 104 minuten
Première: 21 januari 2016
IMDb: 6.7 (16.411 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Angst
Het waargebeurde verhaal van Miss Shepherd, een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst die 'tijdelijk'haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennett in Londen... en er vervolgens vijftien jaar lang bleef wonen.

Trailer

Reacties (1)

Tomhamoen
woensdag 28 december 2016 om 10:04
Waardering: 3.5 / 5

Wat aanvankelijk een 13-in-een-dozijn BBC romkom lijkt, blijkt een diepliggender verhaal over een vrouw die, net als haar bestaande collega's, niet zomaar zwerfster is geworden gevolgd door een schrijver die zich in tweeën heeft gesplitst: De observator en de belever die ook nog eens te maken krijgt met zijn buren.

Dit leid in de basis tot een prachtig uitgangspunt. Helaas, de uitwerking is wat rommelig waarbij het lijkt dat er nogal wat op de montagevloer is gesneuveld waardoor het resultaat soms wat fragmentarisch overkomt al weten de makers dat redelijk goed te maskeren.

Voor Maggie Smith is het echter een beetje jammer. Haar rol raakt wat ondergesneeuwd en zeker in haar laatste scene's laat ze in film weer eens zien dat ze méér is dan de komische bitch die ze zo voortreffelijk kan vertonen. Daar leeft ze op. Ik had gegund hiervan meer te laten zien, want hoewel de echte 'lady in the van' net zo erg schijnt te zijn geweest, zit er een subtiele onderlaag waar ze extra in uit had kunnen blinken. Desondanks blijft het Smith en die speelt zoals gewoonlijk voortreffelijk.

Dit alles te samen maken dan ook dat deze film toch geen niemendalletje is met 2,5/5, maar méér en daarom een 3,5/5 verdient.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar