FilmCentrum

Registreren

Zootopia

Zootopia
Waardering: 4 / 5
10 stemmen

Alternatief: Zootropolis
Jaar: 2016
Regie:
Byron Howard
Rich Moore
Cast:
Ginnifer Goodwin
Jason Bateman
Idris Elba
Genre: Animatie / actie / avontuur
Lengte: 108 minuten
Première: 17 februari 2016
IMDb: 8.1 (291.412 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Geweld Angst
Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld met alleen dieren. De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Het is een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen die samenleven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Maar wanneer de optimistische officier Judy Hopps zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren.

Trailer

Reacties (3)

EdwinBeek
zaterdag 12 maart 2016 om 10:24
Waardering: 4 / 5

Hetgeen ik hoopte (maar niet daadwerkelijk had verwacht) heeft Disney aangedurfd; de klassiek aandoende dierenfabel omzetten naar het heden, inclusief commentaar geven op een telkens weer terugkerend verschijnsel in onze samenleving; racisme. Disney had dit onderwerp subtieler aan kunnen snijden of juist meer, dat hangt ervan af hoe belangrijk je dit onderwerp zelf vind. Ben zelf tevreden met de balans die is gevonden.

En voor degenen die lekker aan de oppervlakte willen blijven is dat geen probleem. Genoeg entertainment. De film vermengd 2 charmante characters met humor en gevoel. De vos en het konijn zijn een leuk duo die elkaar voortdurend proberen af te troeven. En dat geeft een scherper randje aan de characters. Tof. Verder veranderd deze film langzaam in een detective met film-noir achtige belichting. Dit zijn scenes met meer kloten dan ik de laatste jaren van Disney gewend ben. Top. Zolang het geen Black Cauldron-proporties aanneemt kan een beetje spanning geen kwaad.

Verder prachtig character-design, hoewel de ronde vormtaal in 3D nooit meer doorbroken lijkt te gaan worden (uitzondering voor Dreamwork's hoekige Madagascar). Maar goed ontwerp is het zeker. Animatie is subtiel en haarfijn. Men gaat voor mijn smaak wat overboord met de humor hier en daar. Zoals de naaktgrappen in de Yoga-sectie en de parodie op Don Corleone. Weinig subtiel en niet leuk...

Grote lobbes John Lasseter verteld in onderstaande video nog eens fijntjes aan ons in Jip & Janneke taal waarom Disney zo'n dierenfilm wilde maken. De meest voor de hand liggende rede, dat Disney dankzij deze film wagonladingen pluche gaat verkopen, kwam even niet bij hem op. De schat...

https://www.youtube.com/watch?v=nhFYTVlIteM

Hagar
maandag 14 maart 2016 om 09:44
Waardering: 3.5 / 5

Dit is wat mij betreft een heel prima niets-mis-mee-filmpje. Ik heb me er erg mee vermaakt, vooral door de weldoordachte wereld die neergezet wordt, en de ontzettend leuke hoofdpersonages. Maar het is in feite een politiefilm. Ingredienten: Men neme een misdaad, een dader, een afleidingsmanoeuvre en 2 leuke hoofdpersonages die gemotiveerd zijn de misdaad op te lossen. Kruid het geheel met leuke bijpersonages, en voilà. Een niets-mis-mee-filmpje. Overigens is een goed verhaal hetgeen het natuurlijk afmaakt, en gelukkig zit ook dat hier snor.
Maar het is mijns inziens niet bijzonder. Ik hou niet van politiefilms. Het doet me niets. En dat is wat deze film tegen zich heeft voor mij.
Laat je daardoor niet afschrikken, tenzij je de bovenbeschreven symptomen van politiefilm-allergie herkent. Je zult het vast naar je zin hebben, want het is en blijft een niets-mis-mee-film!

Ramon
zaterdag 11 juni 2016 om 17:03
Waardering: 4.5 / 5

Disney did it again! Heel fijn stuk animatie dat er prachtig uitziet, met name het oog voor detail in de dierenstad is uitmuntend gedaan. Het verhaal is geïnspireerd door de oude film-noirs en is onderhoudend, terwijl ook de personages interessant zijn.

Er worden tevens diverse knikjes gegeven richting allerlei bekende films, waarbij men qua details verder gaat dan simpelweg een bekende zin naspreken. Zie bijvoorbeeld de subtiele intro van de Godfather-scène, ook dit shot komt regelrecht uit die klassieker: klik hier (2 mb).

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Knives Out
OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U

Updates

Reacties

Forum

The Two Popes