FilmCentrum

Registreren

The Nice Guys

The Nice Guys
Waardering: 3.5 / 5
11 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Shane Black
Cast:
Russell Crowe
Ryan Gosling
Angourie Rice
Genre: Actie / komedie / misdaad
Lengte: 116 minuten
Première: 19 mei 2016
IMDb: 7.4 (270.876 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Los Angeles, 1977: smog teistert de dag, neon verlicht de nacht. Privé-detective Holland March vormt met tegenzin een koppel met krachtpatser Jackson Healy om een vermissingszaak op te lossen. Wanneer zij in hun onderzoek een verband vinden tussen een vermist meisje en de dood van pornoster Misty Mountains komt een complot aan het licht dat reikt tot in de machtigste kringen.

Trailer

Reacties (2)

Ramon
zondag 13 november 2016 om 18:47
Waardering: 4 / 5

Ontzettend leuke actiekomedie van Shane Black, in dezelfde stijl als zijn eerdere werk Kiss Kiss Bang Bang. Crowe en Gosling zijn goed op elkaar ingespeeld in hun hoofdrollen en de zwarte humor werkt goed. Het "film noir"-verhaaltje is zoals het hoort onderhoudend, maar niet waar het om draait. Leuk!

EdwinBeek
zondag 26 juli 2020 om 22:36
Waardering: 3.5 / 5

Deze film deed mij al snel denken aan "Lethal Weapon" en wat blijkt; dezelfde schrijver schreef het script.

Leuke actiekomedie die voor het merendeel uitstekend werkt. Crowe en Gosling zijn een leuk koppel en de chemie zit goed. Vooral Gosling verraste mij met zijn gevoel voor timing en sterke fysieke komedie. De lekker foute jaren '70 sfeer zit de grotesque situaties als gegoten. Het plot is ondergeschikt en het gaat hier om de karakters, de leuke gebeurtenissen en zwarte humor die de film aaneen rijgt. Toch had men nog eens naar het script moeten kijken om hier en daar een wel erg flauwe situatie of grap die doel mist, te heroverwegen. Ook Gosling's wijsneuzerige dochter die de hele film voortdurend meelift ging me irriteren. Ook de altijd fijne Keith David had weinig om handen. Kortom, wat meer polish en aandacht had alles naar mijn idee nog wat strakker kunnen maken.

Het lijkt er op dat de makers meer films met dit duo in gedachten hadden. Had het graag zien gebeuren, maar anno 2020 vrees ik dat de hogere machten in Hollywood er na de box-office geen brood in zagen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Monster Hunter