FilmCentrum

Registreren

The BFG

The BFG
Waardering: 3 / 5
7 stemmen

Alternatief: De GVR
Jaar: 2016
Regie:
Steven Spielberg
Cast:
Mark Rylance
Ruby Barnhill
Penelope Wilton
Genre: Avontuur / familie / fantasie
Lengte: 117 minuten
Première: 20 juli 2016
IMDb: 6.4 (72.745 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld Angst
Het eenzame weesmeisje Sofie maakt kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze 's nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen, het is De Grote Vriendelijke Reus. Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

Trailer

Reacties (3)

EdwinBeek
zaterdag 6 augustus 2016 om 12:11
Waardering: 3 / 5

De laatste keer dat ik het gelijknamige boek heb gelezen is te lang geleden om een goede vergelijking te maken met deze recente verfilming. Wat ik mij van Dahl's schrijfsels kan herinneren is dat het altijd tjokvol zit met fantasierijke vondsten en goed geschreven personages en dialogen, maar dat de opbouw van een verhaal daar wat ondergeschikt aan is.

En zo duurt het erg lang voordat de personages in deze prent een doel voor ogen hebben. Tuurlijk. Het is aller charmantst en de vormgeving is sfeervol met een aantal iconische shots. De GVR zelf loopt ook over van de charme, mede door z'n eigen Britse brabbeltaaltje die Dahl 'm meegaf en hier, tot genoegdoening van het aanwezige publiek, is behouden. Ruby Barnhill als Sophie kon mij minder overtuigen.

En dan is daar ineens het verhaallijntje van de spoiler Koninging van Engeland spoiler en lijkt de film plots uit twee delen te bestaan. Hoewel ook dit gedeelte weer met leuke humor is uitgewerkt.

Een voortkabbelende kinderfilm, die mij persoonlijk wat te doelloos was en daardoor te lang duurde. Misschien TE trouw geweest aan het boek...?

Hagar
donderdag 3 mei 2018 om 12:20
Waardering: 3 / 5

graag volledig eens met Edwin.
Ik voeg er nog bij toe dat de film halverwege echt wel even inzakt.
Maar het kind-actricetje, hoewel niet overtuigend, was goddank nergens irritant, wat een hoop goed maakt!
Al met al vond ik het erg fijn te zien dat Spielberg nog steeds films als Hook maakt, want daar deed de film me met regelmaat aan denken, zij het zonder in het oog springende Hollywood sterren.
Dus fIjne film! Maar het blijft bij een gemiddeld niveau steken.

Ramon
maandag 26 november 2018 om 15:28
Waardering: 2.5 / 5

Oef, dit is echt van Steven Spielberg? Slecht is een te sterk woord, maar ik kan dit ook geen goede film noemen. De laatste akte is vooral niet interessant en de CGI had erg veel last van de uncanny valley, wat me enorm afleidde.

Positieve punten:
- de originele scène waarin de reus zich in de stad verstopt
- het prachtige design van de scène rondom het vangen van dromen

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum