FilmCentrum

Registreren

Ghostbusters

Ghostbusters
Waardering: 2.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Paul Feig
Cast:
Zach Woods
Kristen Wiig
Ed Begley Jr.
Genre: Actie / komedie / sciencefiction
Lengte: 116 minuten
Première: 14 juli 2016
IMDb: 5.4 (143.865 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld
De wetenschapper Erin Gilbert heeft samen met Abby Yates een boek geschreven genaamd "Ghosts from our Past: Both Literally and Figuratively – The Study of Paranormal Knowing". De twee hebben elkaar jaren niet gesproken, maar worden bij elkaar gebracht door een man die hulp zoekt bij de bestrijding van spoken. Samen met Jillian, een collega van Abby, besluiten ze een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het vernietigen van paranormale verschijningen.

Trailer

Reacties (2)

Ramon
woensdag 19 oktober 2016 om 21:13
Waardering: 2.5 / 5

De berichten waren natuurlijk niet al te best, maar zoals altijd probeerde ik zo open mogelijk deze reboot van de bekende franchise in te gaan. Helaas, they were right, dit is gewoon geen goede film. Dat heeft helemaal niets te maken met het feit dat vrouwen nu de hoofdrol spelen (helemaal prima), maar wel dat het voor een komedie bijzonder weinig geslaagde grappen bevat, dat twee van de vier Ghostbusters aanvoelen als één personage, dat de slechterik ongeïnspireerd is en dat het einde een saai cgi-fest is. Daarnaast zijn de cameo's niet al te interessant, maar ik denk niet dat ze ermee weg zouden komen om ze helemaal niet voorbij te laten komen.

Toch is het gelukkig niet allemaal slecht: Chris Hemsworth heeft wel een zeer leuke rol als de domme receptionist van het team. Ik vraag me af wat Phil Lord en Chris Miller met dit concept hadden kunnen doen...

Hagar
dinsdag 13 juni 2017 om 08:42
Waardering: 2.5 / 5

Eens met Ramon. Ook ik heb dit een eerlijke kans gegeven. Het verhaal is lang niet zo slecht als het had kunnen zijn, maar is daarentegen ook geen 1 op 1 remake van het origineel, wat helemaal prima is! Maar..... de grappen ontbreken volledig. Het is gewoon niet grappig. Hoogtepunt voor mij was Bill Murrays cameo, maar zelfs daarvan is de grootste grap wie hij speelt, en zodra je die grap snapt, houdt de humor ook daarvan weer op.
Ik vond zelfs Chris Hemsworth, die iedereen blijkbaar erg grappig vond hier, niet eens zo fantastisch. Leuke vondst, zeker! Maar meer ook niet.
Ik hoop van ganser harte dat een deel 2 uitblijft....

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar