FilmCentrum

Registreren

Now You See Me 2

Now You See Me 2
Waardering: 3 / 5
7 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Jon M. Chu
Cast:
Jesse Eisenberg
Mark Ruffalo
Woody Harrelson
Genre: Actie / komedie / thriller
Lengte: 129 minuten
Première: 9 juni 2016
IMDb: 6.5 (230.234 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Een jaar nadat ze de FBI te snel af waren en het publiek voor zich wonnen met hun magische Robin Hood-achtige spektakels, maken de vier getalenteerde illusionisten zich op voor een comeback waarin ze de onethische praktijken van een techmagnaat aan het licht willen brengen. De man achter hun verdwijningsact is niemand minder dan Walter Mabry, een technisch wonder die de illusionisten dwingt de meest onmogelijke diefstal ooit uit te voeren.

Trailer

Reacties (2)

Tomhamoen
zaterdag 2 juli 2016 om 22:48
Waardering: 3 / 5

Minder spectaculair dan zijn voorganger en met een weinig inspirerend spelende Micheal Caine maar desondanks ongeveer wel wat ik van een een vervolg op een prima wil zien: Een nieuw verhaal met oude elementen en wat nieuwe. Missie geslaagd.

spoiler Behalve tijdens een deel van de finale waarbij de film geen enkele moeite doet om níet de indruk te wekken dat ze de boel stiekem níet onder controle hebben, al komt dat misschien ook omdat je inmiddels gewend bent om op het verkeerde been te zijn gezet. Maar ook dat vergeef ik de makers voor een keertje. spoiler

Hagar
maandag 18 juni 2018 om 12:39
Waardering: 3 / 5

Aardig vervolg! Jammer dat Isla Fisher niet meespeelde..... Het script was duidelijk gebaseerd op haar terugkeer, en haar vervanging levert slechts enkele andere scenes op, wat in mijn optiek niet voldoende is.
spoiler Zo wordt ze zonder meer toegelaten tot de Horsemen, terwijl deel 1 een grote test was voor de vier leden om geinitieerd te worden... Je zou kunnen zeggen dat zij, in tegenstelling tot de drie anderen, nog geen toegang tot "the eye" had, maar de film laat duidelijk zien dat de andere 3 dat ook niet hadden.... Dus..... wat was deel 1 dan precies?!?
Daarbij: Er worden beschuldigingen geuit van een verrader binnen de Horsemen. Ligt de nieuwe speler dan niet voor de hand? Echter, de beschuldigingen gaan alle kanten op BEHALVE de hare, lijkt wel.... EN er moet even duidelijk gemaakt worden dat ze NOG extremer is dan haar voorgangster (die met de piranhas toch al vrij ver ging), wat haar in mijn optiek een beetje over de top maakt...
spoiler

Het verhaal is HEEL anders dan de vorige, wat een pluspunt is. Alleen vond ik de setup van deel 1 dan wel leuker.
De scenes zijn minder indrukwekkend, op eentje na, die helaas dan wel weer echt volledig overbodig is, en dus slechts in de film geschreven om indruk te maken spoiler (de kaart-uitwissel-truc) spoiler.
Positieve punten? Ik heb het idee (of ze hebben me doeltreffend in de maling genomen) dat alle trucs dit keer echt zijn, in plaats van CGI geschut. Hoewel sommige trucs misschien met CGI tot stand gekomen zijn, denk ik dat de voorgelegde verklaringen een truc als dat toch mogelijk maken. Kortom, de plausibiliteit is beter.
En.... Ik zou het nooit verwacht hebben..... Maar de toevoeging van Daniel Radcliffe is ECHT een leuke zet!! Vooral leuk dat hij even vermeld dat hij op school al met magie knoeide. Knipoog
Kortom, een film die weinig onderdoet aan zijn voorganger, maar evenals zijn voorganger vooral niet te serieus genomen moet worden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum