FilmCentrum

Registreren

Kubo and the Two Strings

Kubo and the Two Strings
Waardering: 4 / 5
7 stemmen

Alternatief: Kubo en het Magische Zwaard
Jaar: 2016
Regie:
Travis Knight
Cast:
Charlize Theron
Art Parkinson
Ralph Fiennes
Genre: Animatie / avontuur / familie
Lengte: 101 minuten
Première: 24 augustus 2016
IMDb: 7.9 (68.100 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Geweld Angst
De slimme en goedhartige jonge verhalenverteller Kubo roept per ongeluk een wraakzuchtige geest uit zijn verleden op. Om zijn familie te redden moet hij het mysterie van zijn overleden vader, de beste samurai die ooit heeft geleefd, zien op te lossen. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht krijgt Kubo hulp van Monkey en Beetle. Bewapend met zijn shamisen - een magisch muzikaal instrument - moet Kubo strijden tegen goden en monsters, waaronder de vijandige Moon King en de boze tweelingzussen.

Trailer

Reacties (4)

EdwinBeek
woensdag 7 september 2016 om 21:48
Waardering: 4 / 5

Een film van stop-motion studio Laika vind ik altijd moeilijk beoordelen. Aan de ene kant gun ik de studio de beste recensies, aangezien de artiesten hun vak meer dan verstaan en ze elk frame met liefde in elkaar sleutelen door gebruik van zowel klassieke als nieuwe technieken. Ook nu is de art direction weer foutloos. Prachtige sfeer, kostuums, decors en poppenwerk.

Helaas zijn hun scripts nooit zo doortimmerd. Of is de humor geforceerd. Of smaakloos. Ik maak graag een uitzondering voor het prachtige ”Coraline” uit 2009. ”ParaNorman” wil ik zo snel mogelijk vergeten.

Deze Kubo zit voor mij gelukkig aan de goede kant van het spectrum. Het charmante hoofdpersonage gaat op reis en komt in sprookjesachtige en fantasierijke situaties terecht. De situaties zijn volledig inwisselbaar maar zijn entertaining. Ook neemt Laika ruim de tijd alle personages aan het woord te laten. Iets teveel naar mijn smaak. Men kletst wat af. En de dialogen blijven soms zwak geschreven. Gelukkig kan de film alsnog (hetzij wat drammerig) goeie emotionele stoten uitdelen aan zijn publiek.

Ik kan nog meer kritiekpunten opnoemen, maar dan ga ik aan iets voorbij wat zeer aangenaam was; Laika vertrouwd z’n publiek. Wij zijn niet dom. Wij mogen meedenken met het script. Wij zijn ook een vrij volwassen animatiepubliek. Want het spookachtige verhaal is niet voor de allerkleinsten bedoeld. En standaard animatieformules worden hier sowieso niet gebezigd. Heel fijn.

MRDammann
zondag 11 december 2016 om 17:46
Waardering: 3 / 5

Kort gezegd: visueel een meesterwerk, maar het verhaal schiet zwaar tekort. Daarnaast voelt deze film meer als een film voor kinderen, dan voor volwassenen.

Ramon
donderdag 15 december 2016 om 16:05
Waardering: 4 / 5

Prachtig stuk animatie van Laika, waarmee ze laten zien dat ze wederom stop-motion verder hebben verbeterd middels een goede mix van techniek en subtiele cgi-effecten. Het geheel ziet er echt schitterend uit (alleen daarvoor al een must-see) en de Aziatische invloeden maken het verhaal ook bijzonder. Halverwege kakt het even iets in, maar iedere liefhebber van animatie mag dit niet overslaan.

(ik twijfelde overigens sterk tussen 4 en 4,5 ster...)

Hagar
dinsdag 13 juni 2017 om 07:29
Waardering: 4.5 / 5

Prachtige film! De stilering is zeer sterk, evenals de vormgeving.
Dat het verhaal wat rammelt wijt ik graag aan het sprookjesachtige. De meeste sprookjes hadden de verhaalpunten ook nooit goed op een rij.
Maar het mooiste vind ik zoals Edwin zegt: standaard animatieformules worden hier niet gebezigd. De film staat volledig op zichzelf, en werkt als een trein. Ik hoop graag op meer van Laika!!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Irishman