FilmCentrum

Registreren

Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story
Waardering: 3.5 / 5
12 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Gareth Edwards
Cast:
Felicity Jones
Diego Luna
Alan Tudyk
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 133 minuten
Première: 14 december 2016
IMDb: 7.8 (534.364 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Een groep rebellen heeft de missie om de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk.

Trailer

Reacties (4)

MRDammann
donderdag 22 december 2016 om 18:20
Waardering: 3.5 / 5

Een paar dagen geleden deze film in de bioscoop gezien en ik vond het eigenlijk wel een goede film. Een goede Star Wars film heeft vaak hartverwarmende karakters en goede actiescènes. Ook in deze Rogue One zit dat wel snor.

Doorgaans ben ik niet zo van de prequel, je weet vaak in grote lijnen wel wat het einde zal zijn. Bij Rogue One is dat ook zo, maar het wordt op zo'n entertainende manier gebracht dat het niet veel uitmaakt. De karakters maken het ook de moeite waard, je leeft echt met ze mee. Fanservice is misschien iets teveel van het goede, maar is niet storend. Einde is fantastisch en sluit prachtig aan op de film waar het allemaal mee begon.

Hagar
dinsdag 13 juni 2017 om 07:52
Waardering: 3.5 / 5

Goed, ik ben dus geen Star Wars fan. Ik heb wel alle films gezien, en ze hebben me redelijk vermaakt, maar ik prijs geen van de films zoals de rest van de wereld ze schijnen te prijzen.
Dat gezegd hebbende, ik vind dit waarschijnlijk de beste uit de reeks. Waarom? Omdat ze het kleinschalig houden. Nou ja, misschien niet echt meer kleinschalig aan het einde, maar grotendeels klopt dit wel. En dat voelt goed!
Het verhaal zit helemaal snor, maar ja, aangezien dit een duidelijke aanloop naar de originele trilogie is (die me niet enorm boeit), boeit ook dit verhaal me niet enorm. Het is dan ook het hoofdpersonage die me binnensleept.
Veel bijpersonages zijn ook zeer vermakelijk of interessant.
Dan is er nog een met CGI tot leven gewekt personage uit de originele films. Misschien had ik hier liever blanco ingestapt, maar dat werd me niet gegund, en aangezien ik dus al benieuwd was naar deze techniek, lette ik er echt op, en viel het personage wat mij betreft onmiddellijk door de mand. Helaas, weer niet gelukt (hoewel.... helaas?....).
Kortom, ook voor niet Star Wars fans is dit wel een kleine aanrader. Geen must, maar wel een aanrader.

Ramon
vrijdag 8 december 2017 om 14:26
Waardering: 4 / 5

Ook na de tweede kijkbeurt sta ik nog achter mijn eerdere uitgebreide recensie. Prachtige beelden, interessante personages en een daadwerkelijke toevoeging aan de reeks doordat het een belangrijk plotpunt uit Episode IV uitlegt (spoiler waarom was er zo'n zwakke plek in de Death Star te vinden spoiler).

Walter
maandag 11 december 2017 om 22:26
Waardering: 4 / 5

Op de cgi-meneer die toch best prominent in beeld is niks aan te merken op deze film.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum