FilmCentrum

Registreren

Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle
Waardering: 3.5 / 5
9 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Jake Kasdan
Cast:
Dwayne Johnson
Karen Gillan
Kevin Hart
Genre: Actie / avontuur / komedie
Lengte: 119 minuten
Première: 21 december 2017
IMDb: 6.9 (303.417 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt; je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
maandag 16 april 2018 om 09:13
Waardering: 3.5 / 5

Zojuist mijn recensie van de eerste Jumanji film teruggelezen, waarin ik de hoop uitsprak op meer mysterie en wat engere dingen in het vervolg. Het mocht niet zo wezen....

Ik begin met de mindere puntjes: De film is erg luchtig. Echte spanning ontbreekt, iets wat niet geholpen wordt door het feit dat de personages spoiler dood kunnen gaan en weer tot leven komen, als in een computer spel. Ja, er is een limiet aan het aantal levens, maar toch... spoiler.
Ook weet de film maar niet of het de originele film wil omhelzen of af wil stoten. Er zijn verwijzingen naar Alan Parrish (hoewel ik in een review las dat met de tijd-reset in deel 1 Alan nooit in de jungle geweest zou mogen zijn...), maar de jungle is vele malen generieker dan die in deel 1 gesuggereerd werd. Van Pelt, de jager uit deel 1, lijkt niet in de verste verte op de slechterik hier, genaamd Van Pelt... Wel een gave slechterik trouwens! Wat was er mis met hem een andere naam geven, en vergelijkingen te voorkomen?!?
Verder mist het mysterieuze tintje uit deel 1. Wat ik echt een gemiste kans vind. Ik hoop op een dag een soort volwassen versie van Jumanji te zien...

Dan de goede punten:
De film is luchtig! Ja, dat is zowel een goed als een zwak punt. Zwak om de redenen die ik zojuist genoemd heb. Goed omdat het toch wel ontzettend leuk werkt!!
Ook voor de acteurs moet dit fantastisch zijn geweest! Dwayne Johnson speelt.... een onzekere, slungelige tiener. Karen Gillan een emo-meisje. Jack Black..... als een 16-jarige telefoon-verslaafde stoot. EN HET WERKT! Blij
Vooral Black is hilarisch, maar ook Johnson heeft het naar zijn zin. Het concept wordt uitstekend uitgemolken, en gelukkig dan ook nog leuk genoeg verpakt.

Die verpakking had dus weliswaar beter gekund, maar ik heb me toch kostelijk vermaakt met deze film, die dan wel heel anders is dan zijn voorganger, maar toch wel een waardige opvolger geworden is!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Trolls World Tour