FilmCentrum

Registreren

Beauty and the Beast

Beauty and the Beast
Waardering: 3.5 / 5
7 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Bill Condon
Cast:
Emma Watson
Dan Stevens
Luke Evans
Genre: Familie / fantasie / musical
Lengte: 129 minuten
Première: 29 maart 2017
IMDb: 7.7 (98.473 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Angst
Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Trailer

Reacties (1)

Ramon
zaterdag 15 april 2017 om 15:18
Waardering: 3.5 / 5

Disney is al even bezig met het maken van live-action-versies van hun bekende animatiefilms, maar tot nu toe poogden ze telkens wel om het op zijn minst een ietwat andere invulling te geven. Met de versie uit 2017 van Beauty and the Beast komt daar verandering in: dit is gewoon een 1-op-1 remake met wat toegevoegde scènes om een langere speelduur te krijgen.

Dat maakt dit een lastige film. De prachtige tekenfilm uit 1991 staat natuurlijk nog steeds als een huis en diezelfde elementen werken nog steeds als je ze met moderne technieken namaakt. Het nut van een nieuwe versie ontgaat me wel een beetje en ik heb toch ook wat punten van kritiek die specifiek op deze versie slaan:

1. De meeste levende bijfiguren uit de huishouding van het beest komen hier beduidend minder goed uit de verf. In de animatiefilm waren ze gigantisch expressief, hier zie ik nauwelijks emotie door de drang naar realisme. Met name Lumière vond ik hier zeer zwak.

2. Vrijwel alle nieuwe scènes voegen niets toe. Ze proberen extra contact te geven, maar beantwoorden vragen die ik nooit stelde.

Maar goed, ik ben zeker niet alleen maar negatief over deze versie en heb me prima vermaakt! De art direction en productiedesign zijn fantastisch, met enkele leuke knipogen naar La Belle et la Bête uit 1946. Luke Evans en Josh Gad zijn voor mij de showstelers als Gaston en LeFou en in de basis blijft dit gewoon een mooi verhaal.

Ik hoop vooral dat Disney toch echt een andere kant op gaat met de vele andere nieuwe versies die ze in de planning hebben. Dit was leuk, maar er is zoveel meer mogelijk.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Log in via Facebook Log in via Facebook Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird
BIOSCOOP [Bioscoop] Phantom Thread
OSCARS [Oscars] The Post

Updates

Reacties

Forum

Ocean's 8