FilmCentrum

Registreren

Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World: Fallen Kingdom
Waardering: 3 / 5
9 stemmen

Alternatief: Jurassic World 2
Jaar: 2018
Regie:
J.A. Bayona
Cast:
Bryce Dallas Howard
Chris Pratt
Ted Levine
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 128 minuten
Première: 7 juni 2018
IMDb: 6.2 (240.399 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Isla Nublar is inmiddels een onbewoond eiland geworden waar de overgebleven dinosaurussen in de jungle aan hun lot overgelaten zijn. Wanneer de slapende vulkaan op het eiland weer actief wordt, dreigen de dinosaurussen opnieuw uit te sterven. Claire en Owen willen samen met een team van specialisten teruggaan naar Isla Nublar om te proberen de dinosaurussen te redden. Als ze op het eiland arriveren blijkt de vulkaan die op uitbarsten staat niet hun grootste probleem te zijn.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
vrijdag 6 juli 2018 om 22:43
Waardering: 3.5 / 5

Wat een verrassend leuke film is dit geworden!
MAAAAAARRRRR..... Even beginnen met de slechte puntjes.
Het is namelijk niet echt helemaal een Jurassic Park film.
Ik zie de JP films als avonturenfilms. De vorige wist dat gevoel goed over te brengen. Deze niet. Ze proberen het genre een beetje te her-definieren. Hierdoor blijven de verwonderingen een beetje achterwege, alsmede het 'familie-gevoel' en ligt de nadruk op actie en spanning.
Tot mijn verbazing vond ik dat echter prima!! De film zoekt een beetje de grenzen op tussen het avonturengenre dat de eerste JP zo'n beetje definieerde, en voegt er bijna horror / slasher elementen in. En het werkt!!
Hierdoor krijgen we gloednieuwe dingen te zien, zonder de dino's en het kinderlijke ontzag dat ik daarvoor heb te verliezen. Het wordt er alleen misschien een beetje platter door....

Pluspunten: Ik vond Chris Pratt beduidend minder vervelend dan in deel 1!
De CGI is vrijwel geweldig, op 1 scene na. spoiler de scene dat er een dino losloopt in een menigte mensen vond ik wat cheap. Je ziet slechts mensen in het rond slingeren, en zelfs als de menigte wat dunner wordt, geen dino te zien, tot de laatste secondes van het shot, als de menigte echt uitwijkt en het beest daar bijna trots staat. spoiler
Men heeft de geschiedenis van dino's, het park, John Hammond, klonen van dino's, etc wat uitgediept met een nieuw element. En hoewel ik dat nieuwe element wat zwak afgerond vond in deze film, vind ik het nieuwe element wel erg sterk, en ik hoop hier meer van te horen / zien in de volgende film.
De terugkeer van Ian Malcolm. Ik was bang dat dit een gimmick zou zijn. Ik wist zeker de quote "Life will find a way" terug te horen. Maar die krijgen we NIET te horen, en zijn rol is perfect in de film verwoven. Niet speciaal, maar gewoon netjes op zijn plek.
Daarop aansluitend: Mijn metgezellen noemde de leuke verwijzingen naar eerdere delen... Bepaalde shots die bekend voorkwamen en zo..... Ik was blij dat dit juist beperkt bleef. Deze film probeert het genre een nieuwe richting te geven, en slaagt daar grotendeels wel in wat mij betreft. Ik hoef niet zo nodig herinnert te worden aan de voorgaande films.... Die ken ik vrij goed.
Zo hoefde dit keer echt het 'heldenshot' van de T-rex er niet in.... Sterker, die hoefde van mij de held niet te zijn..... Dat was fantastisch in deel 1, en leuk teruggegrepen daarnaar in deel 4, maar ik ben er nu wel klaar mee. Het beest is geen held. Hij ziet iets bewegen en hapt ernaar. Get over it.....
Kortom: Heb me erg goed vermaakt hiermee! Ik hoop dat ik meer plezier zal hebben in het terugzien van deze film dan zijn voorganger, want die ging me helaas snel vervelen na de eerste keer.....

Ramon
vrijdag 21 december 2018 om 16:59
Waardering: 2.5 / 5

Hmmmmm, dat viel aardig tegen. Het eerste deel op het eiland is prima, maar de sectie in het landhuis niet echt. Er wordt alweer een nieuwe dino gemaakt, echt? Dat is wat ze konden bedenken? De twee nieuwe personages werken bovendien niet en van spanning is weinig sprake. De CGI is daarentegen wel van hoog niveau en Howard en Pratt blijven fijn.

En als je Jeff Goldblum zelfs in je trailer opneemt verwacht ik meer dan twee minuten materiaal.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum