FilmCentrum

Registreren

10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane
Waardering: 3.5 / 5
14 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Dan Trachtenberg
Cast:
John Goodman
Mary Elizabeth Winstead
John Gallagher Jr.
Genre: Drama / mysterie / sciencefiction
Lengte: 105 minuten
Première: 10 maart 2016
IMDb: 7.2 (279.075 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Na een ernstig auto-ongeluk wordt een jonge vrouw wakker in een kelder en vreest ze dat ze is ontvoerd. Haar ontvoerder blijkt een doomsday prepper te zijn die beweert dat hij haar leven heeft gered en dat er een verschrikkelijke aanval heeft plaatsgevonden waardoor de wereld onbewoonbaar is geworden.

Trailer

Reacties (4)

Hagar
vrijdag 18 maart 2016 om 21:59
Waardering: 3.5 / 5

Okee, ik stop deze recensie gewoon tussen spoilertags, want ieder woord kan een spoiler zijn.
spoiler Sterke thriller, die ontspoort aan het einde. Niet geheel negatief bedoeld, maar het einde wijkt gewoon sterk af van het patroon dat de film volgt.
Ik denk dat dit ook de grootste reden is geweest om deze film aan 'bloedverwand' Cloverfield te linken. Door die link verwacht je iets speciaals, waardoor, als het eenmaal gebeurt, je niet vreemd op je neus kijkt. Als die link niet gelegd was, kan ik me voorstellen dat een kijker zich bedrogen zou hebben gevoeld met het einde. Nu voelt het alsnog ontspoord, maar desondanks niet geheel verkeerd.
spoiler

Overigens geeft John Goodman hier even een hele mooie performance weg!! Hij heeft me al vaker verbaasd, en ik heb wellicht hier weinig nieuws van hem gezien, maar dat maakt niet dat ik er minder van geniet!
Al met al: Leuke thriller, die ik eenieder kan aanraden, maar niet per definitie in de bioscoop. Hij zal het thuis op de bank ook prima doen.

Nohands
dinsdag 10 mei 2016 om 20:33
Waardering: 4 / 5

Deze film heeft mij in het geheel verast!! Goed verhaal en sterke casting, en het einde is gewoon perfect!

Ramon
zondag 22 mei 2016 om 14:43
Waardering: 3.5 / 5

Interessante thriller die het vooral moet hebben van John Goodman en wat momenten van spanning. Het toont de potentie van Dan Trachtenberg als regisseur en kon mijn aandacht de gehele tijd bij zich houden, behalve wellicht bij de slotscène.

@Hans: spoiler ik denk eigenlijk juist dat dat einde pas is bedacht toen men het aan Cloverfield kon linken. spoiler Marketingtechnisch briljant, maar ik had liever een losse film gehad denk ik.

Walter
donderdag 9 november 2017 om 22:23
Waardering: 3.5 / 5

zonder het volslagen ontspoorde einde was dit een topfilm geweest, vanwege de voortdurende dreiging en het briljante acteerwerk van Goodman.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum