FilmCentrum

Registreren

As I Open My Eyes

As I Open My Eyes
Waardering: 3.5 / 5
1 stem

Alternatief: À peine j'ouvre les yeux
Jaar: 2015
Regie:
Leyla Bouzid
Cast:
Baya Medhaffer
Ghalia Benali
Montassar Ayari
Genre: Drama
Lengte: 102 minuten
Première: 13 oktober 2016
IMDb: 6.8 (728 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger
Een paar maanden voor het uitbreken van de revolutie in Tunesië behaalt de 18-jarige Farah haar middelbareschooldiploma. Haar ouders zijn er vast van overtuigd dat Farah medicijnen gaat studeren om later aan een goede baan als arts te kunnen komen. Maar daar denkt Farah iets anders over. Haar grote passie is zingen in een politiek georiënteerde rockband; samen met de bandleden wil ze een vrij leven leiden, dronken worden, de liefde ontdekken en van het nachtleven genieten.

Trailer

Reacties (1)

MRDammann
zaterdag 30 januari 2016 om 13:50
Waardering: 3.5 / 5

Film nummer 5 van 52 films geregisseerd door vrouwen. Ook is het de eerste film van vier films die ik ga zien op het Filmfestival in Rotterdam.
Voor het eerst heb ik meegemaakt dat er een technisch mankement was tijdens de film. Er waren twee geluidssporten te horen, eentje zelf die voorliep op het beeld was te zien. Het treurige was dat de cast en crew ook in de zaal had. Gelukkig is het opgelost door de film stop te zetten en opnieuw te zetten met het juiste geluid.

Dan de film zelf. As I Open My Eyes gaat over een zangeres van een undergroundband in Tunesië voor de revolutie. Het is een film die prachtig gefilmd is met geweldige acteerprestaties. De soundtrack is ook echt mooi en de jonge zangeres kan prachtig zingen. We leren heel veel over het land, maar vooral ook over het opgroeien van een jonge vrouw in een land als Tunesië en het wel of niet najagen van je droom ten koste van alles. Dat is prachtig gedaan. Heel mooi.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux