FilmCentrum

Registreren

Hardcore Henry

Hardcore Henry
Waardering: 3 / 5
4 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Ilya Naishuller
Cast:
Sharlto Copley
Danila Kozlovsky
Haley Bennett
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 96 minuten
Première: 21 april 2016
IMDb: 6.8 (60.157 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik
Je herinnert je niks. Misschien vooral omdat je net door je vrouw bent teruggebracht uit het land der doden. Ze zegt je dat je naam Henry is. Eén groot verschil: je bent nu een cyborg. Amper vijf minuten later word je onder vuur genomen en zie je hoe je vrouw gekidnapt wordt. Om haar te bevrijden moet je de strijd aangaan met Akan, de leider van een meedogenloos leger huurlingen, die de ultieme macht wilt grijpen.

Trailer

Reacties (2)

EdwinBeek
zondag 24 april 2016 om 18:21
Waardering: 2.5 / 5

Een volledige film draaien in 1st person- perspective. Dat klinkt als een game à la Call of Duty. En dat is deze Hardcore Henry dan ook geworden. Ik begreep van mijn medekijker dat er flink wat verwijzingen naar shooter-games in verwerkt zijn. Ik ben niet thuis in die spellen, dus ik nam het aan.

Het siert de makers dat ze absoluut niet pretenderen een diepgaande film te hebben gemaakt. Ze komen er rond voor uit dat de film goor, plat en smakeloos is. De begintitels dienen als voorbode voor wat komen gaat. Als je maag daar al omkeert, dan is mijn advies de zaal uit te lopen voordat de film op al zijn cilinders gaat draaien. Al die smakeloosheid werkt op een gegeven moment flink op de lachspieren. De lol van de makers drukt absoluut door in het eindresultaat. Maar omdat wij alles zien vanuit het hoofdpersonage is er uiteraard geen enkele binding met hem. We zien hem immers niet. Dat hadden game-ontwikkelaars eind jaren '90 al in de gaten. En in 2015 heeft deze film daar nog altijd geen oplossing voor.

Er zitten een aantal leuke vondsten in de manier van filmen, maar voor het merendeel werd ik knetter van de drukte die de film creëert en was dan ook opgelucht toen de credits in beeld verschenen. Voor mij was het "game over"...

Ramon
zaterdag 8 april 2017 om 18:58
Waardering: 2.5 / 5

Dit was stiekem leuker dan het had mogen zijn. Nergens echt goed en voor veel mensen waarschijnlijk sowieso niet de moeite waard, maar ik heb me er mee vermaakt. Het duurt te lang en het concept had zich beter geleend voor een korte film, maar er zitten meerdere geweldige losse momenten in die heerlijk inventief zijn.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar