FilmCentrum

Registreren

Wonder Woman

Wonder Woman
Waardering: 3.5 / 5
11 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Patty Jenkins
Cast:
Gal Gadot
Chris Pine
Robin Wright
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 141 minuten
Première: 15 juni 2017
IMDb: 7.4 (638.908 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Vóórdat ze Wonder Woman was, was Diana prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger. Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar volledige krachten en haar ware lot ontdekken.

Trailer

Reacties (3)

Hagar
dinsdag 13 juni 2017 om 07:41
Waardering: 3 / 5

Wel, wel. Begint DC toch eindelijk door te krijgen hoe ze superheldenfilms moeten maken!
Het verhaal zelf is eigenlijk best vermakelijk. Hoe het verhaal verteld wordt kun je nog altijd je vraagtekens zetten, maar dat zit hem vooral in de details (spoiler zo staat WW halverwege de film midden op een slagveld, met een klein schildje ALLE kogels van een gatling op te vangen. Tja, ik geloof er niet zo in, maar het levert wel een prachtig heroïsche scene op. Ook belangrijk... Tong spoiler.
Waar gaat het mis? De geloofwaardigheid. Bovenstaande spoiler is hier al een voorbeeld van, maar men gaat graag voor de impact van een scene, maar vergeet vervolgens logica toe te voegen aan de impact. Het levert wat kleine plotgaten op, en wat gerol met de ogen.
Waar gaat het dan goed? De personages zijn leuk. Niet super, maar goed. Men heeft ook humor gevonden! Wow, hadden ze dat maar gehad bij Batman V Superman! Ook is het eerste wereldoorlog decor van de film erg mooi gevisualiseerd.
Hoewel het blijft het bij een vermakelijke film, is dit toch beduidend beter dan de voorgaande DC films (ik heb Suicide Squad nog niet gezien, maar verwacht ook daarvan geen klapper). Als ze dit pad blijven volgen, heb ik waarachtig wat hoop voor een Justice League film. Blijft triest dat op dit moment van de Justice League leden Wonder Woman mijn favoriet is. Met iconischere personages Superman en vooral Batman in hetzelfde team had dat eigenlijk niet zo mogen zijn.

MRDammann
maandag 26 juni 2017 om 15:48
Waardering: 3 / 5

Wonder Woman is eigenlijk wel een toffe film. Zeker als je het vergelijkt met de DC films van vorig jaar. Suicide Squad vond ik één van de slechtste films van vorig jaar en Batman v. Superman zag ik niet in de bioscoop, de Ultimate Edition vond ik nog wel het kijken waard, het blijft echter niet zo'n sterke film.

Wonder Woman is ieder geval wat luchtiger, er zit wat humor in en het heeft ook leuke karakters. Een klein kritiekpuntje: in de film worden er verschillende talen gesproken, maar de Duitsers in de film spreken desondanks Engels met een Duits accent. Waarom?

Desondanks heb ik me prima vermaakt, totdat de finale begint. Dan gaan ze toch wel de mist, volledig over de top, cringy en ongeloofwaardig. DC heeft in deze film de karakters en het plot goed op orde, maar ze hebben nog steeds moeite om een goed einde te schrijven. Toch heb ik me vermaakt met deze film, op het einde na. Dat is jammer, maar ik heb toch goede hoop voor toekomstige films van DC.

Ramon
vrijdag 15 december 2017 om 15:09
Waardering: 3 / 5

Na alle lovende reacties bleek dit toch niet de film te zijn waar ik op hoopte. Gal Gadot is erg goed als de titelfiguur en de opening met de amazones is sterk, maar zodra we in de Eerste Wereldoorlog terecht komen wordt dit weer een standaard superheldenfilm met actie die me niet echt kan boeien.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train