FilmCentrum

Registreren

La La Land

La La Land
Waardering: 4 / 5
11 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Damien Chazelle
Cast:
Emma Stone
Ryan Gosling
Rosemarie DeWitt
Genre: Musical / drama / komedie
Lengte: 128 minuten
Première: 22 december 2016
IMDb: 8.0 (472.106 stemmen)
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden Grof taalgebruik
Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Trailer

Reacties (3)

EdwinBeek
maandag 23 januari 2017 om 22:54
Waardering: 4 / 5

Een mooie ode aan de musicals van weleer. De wereld van La La Land is net niet onze wereld. Het is iets kleurrijker, muzikaler en bevat veel elementen uit de jaren ’50. Men mag spontaan in zingen uitbarsten, tapdansen op parkbankjes en dansen tussen de wolken. Niemand kijkt daar in de film van op. Behalve wij misschien; de toeschouwer die het musical-genre niet meer zo gewend is en met Ryan Gosling op de poster dacht dat ’ie in een snoeiharde thriller zou belanden. Gelukkig brengt de titel je dan weer op het juiste spoor.

Gosling is cool, een tikkie stoicijns (tot zover niets nieuws) en tapdanst en zingt…(Yikes!) Hij voelde wat misplaatst in dit genre, maar dat is mijn persoonlijke probleem. Want de man zet een geloofwaardige performance neer. En dan hebben we nog Emma Stone, de dame waardoor het scherm gaat sprankelen. Perfecte rol voor een zeer charmant actrice.

De cinefiel heeft weer zijn handen vol aan de vele quotes, visuele verwijzingen en studio-shots van het klassieke Hollywood. Het stikt ervan. Erg leuk.

Ik ben het type die moeite heeft met musicals. Het openingsnummer legde mijn pijnpunten met dit genre dan ook direct bloot. Toch blij deze film een kans gegeven te hebben, want er zit verderop genoeg moois tussen. Zoals de prachtige montage aan het einde. Slechts muziek en beeld. Heerlijk.

Hagar
dinsdag 16 oktober 2018 om 15:55
Waardering: 4 / 5

In tegenstelling tot Edwin kan ik me prima vinden in musicals.... en toch moest ook ik even door het eerste nummer heen. De eerste helft van de film, hoewel vermakelijk, pakte mij ook niet echt, en ik vreesde dan ook voor het totaalplaatje. In de tweede helft komen alle stukken echter veel beter bij elkaar. De muziek krijgt ietsje meer een achtergrondrol, en de gevoelige snaar wordt eindelijk goed geraakt. Het einde maakt het geheel af en zorgt ervoor dat ik ondanks de trage start een goed gevoel aan de film overhield.

Ramon
maandag 26 november 2018 om 15:49
Waardering: 4.5 / 5

De tweede kijkbeurt (nu thuis i.p.v. in de bioscoop) bevestigt vooral wat ik allemaal al schreef in mijn uitgebreide recensie. Heerlijk!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum