FilmCentrum

Registreren

Coco

Coco
Waardering: 4 / 5
12 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Lee Unkrich
Adrian Molina
Cast:
Anthony Gonzalez
Gael García Bernal
Benjamin Bratt
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 126 minuten
Première: 29 november 2017
IMDb: 8.4 (356.443 stemmen)
IMDb Top 250: #76
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Angst
Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguels grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.

Trailer

Reacties (4)

MRDammann
donderdag 30 november 2017 om 17:16
Waardering: 4.5 / 5

Een nieuwe Pixar, en deze is kleurrijker dan ooit. Is dit misschien de visueel meest indrukwekkende Pixar tot nu toe? Ik denk dat dat een zeer terechte vraag is na het zien van dit pareltje.

Pixar heeft van een heel zwaar thema een best wel vrolijke familiefilm weten te maken. Niet alleen het thema 'de dood' komt voorbij, maar ook andere zware thema's zoals dementie komen voorbij. Op sommige momenten moest ik toch wel slikken. Vooral op het einde raakte de film bij mij de juiste snaar. De film weet de juiste dingen op de juiste momenten te zeggen. Dat is zo ongelofelijk knap.

De film heeft de vrolijkheid en humor van een Ratatouille en Finding Nemo en de emotionele kern van een Inside Out en Up. Voeg daar de leuke cast en de visuele pracht aan toe en je hebt het zoveelste pareltje van Pixar te pakken.

Hagar
vrijdag 8 december 2017 om 08:21
Waardering: 4 / 5

Ik sluit me aan bij MRDammann.
Visueel prachtig en emotioneel gewaagd met thema's als dementie en de dood.
Ik denk eerlijk gezegd dat voor mij persoonlijk de film een klein beetje kampte met het probleem dat ik recentelijk Kubo and the Two Strings heb gezien, die wat kleine overeenkomsten met deze film vertoont op emotioneel vlak, maar het beter doet.
Het is maar een heeeeeeele kleine domper op een prachtige film! Echt, ik snap niet dat Pixar dit soort films kan maken, en desondanks steeds maar weer beslissen om sequels te maken.... Nou ja, ik snap het helaas maar al te goed....

Ramon
zondag 31 december 2017 om 16:11
Waardering: 4 / 5

Gelukkig weer een van de betere films van Pixar, met name door de fijne mix van de Mexicaanse cultuur en muziek. Het bevat zelfs een leuke wending die ik niet zag aankomen en een emotioneel moment dat doet denken aan de opening van Up. Af en toe wordt het wel wat kunstmatig opgerekt en het had dan ook een kwartiertje korter gemogen, maar al met al zeer de moeite waard.

EdwinBeek
zaterdag 13 januari 2018 om 23:31
Waardering: 4 / 5

Fijne Pixar-film die ons wederom een compleet nieuwe wereld voorschotelt; die van de Mexicaanse onderwereld. En die is erg kleurrijk en uitgestrekt. Ik zie de dodenwereld graag wat grimmiger, al valt het te prijzen dat Pixar juist niet in deze valkuil is gelopen. Ook heeft men de talloze situaties waarin galgenhumor gebruikt had kunnen worden, weten te omzeilen. Het blijkt een verdomd vrolijke boel daar in het land der doden. Met de nodige (slapstick) humor als gevolg.

Pixar heeft zijn uiterste best gedaan om de film Mexicaans te houden. Met succes denk ik. Cast is compleet Latino dacht ik te zien. En tradities en gebruiken worden spelenderwijs uiteengezet. Maar de moraal over 'hoe ongelooflijk belangrijk familie wel niet is' had subtieler en minder sentimenteel gemogen van mij. Ach, het voor mij bekende smetje van de huidige, zoetsappige Pixar/Disney mentaliteit denk ik. Het zal velen goed smaken. Nog zo'n smet voor mij is de nu toch ECHT wel sleetse formule van spoiler de good-guy die zich vervolgens onthuld als de bad-guy. spoilerBeen there, done that; Toy Story 2, Toy Story 3, Frozen, Up enz.

Verder zit het verhaal goed in elkaar voor een complex verhaal over dementie, dood en een feest die slechts Mexicanen bekend is. Hoewel ik denk dat het economischer verteld had kunnen worden waardoor de speelduur gelijk wat korter werd. Aan de andere kant heeft de film genoeg tempo die de bijna 2 uur korter doen overkomen.

Afijn, Disney/Pixar heeft aan de wereld weer laten zien hoe multicultureel ze kunnen zijn, heeft de Spaanse markt met respect aangeboord en wij als publiek houden er nog een leuke, onderhoudende film aan over ook! Is dat niet knap? Dat is heel knap!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta