FilmCentrum

Registreren

The Incredibles 2

The Incredibles 2
Waardering: 4 / 5
8 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Brad Bird
Cast:
Craig T. Nelson
Holly Hunter
Sarah Vowell
Genre: Animatie / actie / avontuur
Lengte: 118 minuten
Première: 27 juni 2018
IMDb: 7.6 (225.556 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld Angst
In dit nieuwe avontuur staat Helen in de spotlight als superheld, terwijl Bob dagelijkse heldendaden verricht in het huishouden, met Violet, Dash en baby Jack-Jack (wiens superkrachten nog ontdekt moeten worden). De familie staat alleen al snel op zijn kop als er een briljante schurk opduikt met een meesterplan dat alles in gevaar zal brengen.

Trailer

Reacties (4)

MRDammann
zaterdag 30 juni 2018 om 18:03
Waardering: 3.5 / 5

De film overtuigt: dezelfde leuke karakters, nog leukere humor (vooral Jack-Jack) en heerlijke score. Ik vind het plot vooral met betrekking tot de schurk wat minder goed werken dan in het eerste deel.

Hagar
zondag 1 juli 2018 om 23:15
Waardering: 4 / 5

Graag eens met MRDammann,
Helemaal prima film. Vond je de eerste goed, dan ga je deze ook zeker waarderen.
Maar waar deel 1 het schurkenverhaal uitstekend verwoven heeft met het heldenverhaal, is het hier een klein beetje het ondergeschoven kindje.
Er is zelfs 1 scene waarin de motieven van de schurk een diepere betekenis lijken te worden toebedeeld, een soort moraal, een soort onderliggend thema van de film, misschien wel. Maar het sneeuwt helaas onder. Misschien las ik er meer in dan bedoeld werd, maar persoonlijk vond ik het een gemiste kans.
Het mag de pret echter niet drukken. Hij meet zich met gemak met de betere Pixar films. Het voegt alleen niet echt iets toe aan het origineel. Maar meer van wat het origineel te bieden had is ZEKER niet slecht!

EdwinBeek
zaterdag 7 juli 2018 om 13:17
Waardering: 4 / 5

De nieuwe Incredibles heeft genoeg nieuwe invalshoeken om een sequel te rechtvaardigen. De wereld, die tussen verre toekomst en retro sci-fi hangt, voelt gelijk weer vertrouwd. Met tal van (kritische) knipogen naar onze maatschappij; de vrouw werkt full-time, de man is huisman, en onze verslaving aan schermpjes veranderd ons in zombies... (screenslavers)
Vlot verhaal, waarin (zoals hierboven al vermeld) de slechterik weinig indruk maakt. spoiler Haar spoiler scheme is interessanter dan het character zelf. Gemiste kans. Een goede villain is altijd wel goed neer te zetten, zou je zeggen. Zeker in het superhelden-genre.

De eerste Incredibles voelde al ontzettend goed ontworpen, zowel characters als omgevingen, en dat is hier niet anders maar uiteraard met de verbeterde technieken van nu; beter modelwerk, uitmuntende texturen en een foutloze belichting. Het acteerwerk was wat uitbundiger dan het origineel. Het voelde soms out-of-character. Met name Violet en Bob Parr, maar laatstgenoemde krijgt het psychisch dan ook het zwaarst te verduren. De scenes tussen hem als huisvader en de jongste telg van de familie Jack-Jack leveren de leukste grappen op. Goud.

Denk wel dat de meeste grond in dit universum nu ontgonnen is. Ben zeer tevreden met deze twee films en Pixar mag het daarbij laten.
Overigens complimenten voor Brad Bird en zijn stem op social-media. Je animatiefilms (dus géén kinderfilms) verdedigen tegen klagende ouders is niet makkelijk:

https://www.cartoonbrew.com/wp-content/uploads/2018/07/bradbird_incredibles_tweet_b.jpg

https://www.cartoonbrew.com/wp-content/uploads/2018/07/bradbird_incredibles_tweet_a.jpg

Ramon
maandag 24 december 2018 om 18:50
Waardering: 4 / 5

Ontzettend vermakelijk en origineel vervolg op een van de leukere Pixarfilms. Dit is niet simpelweg nogmaals hetzelfde trucje in een nieuw jasje doordat het genoeg nieuwe elementen bevat, waarvan het omdraaien van de rollen van Bob en Helen het beste idee blijkt te zijn.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum