FilmCentrum

Registreren

Elle

Elle
Waardering: 3.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Paul Verhoeven
Cast:
Isabelle Huppert
Laurent Lafitte
Anne Consigny
Genre: Drama / thriller
Lengte: 130 minuten
Première: 2 juni 2016
IMDb: 7.3 (33.748 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Angst Grof taalgebruik
Michèle lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

Trailer

Reacties (2)

MRDammann
dinsdag 31 mei 2016 om 23:07
Waardering: 4 / 5

Paul Verhoeven is terug, en hoe! Bijzonder goede film die fantastisch is geacteerd, Huppert speelt echt geweldig, dat is genieten. Ook het scenario is spot on, heel goed geschreven. Karakters zijn goed geschreven en dit is een typische nadenkfilm. Na afloop van de film blijft hij nog wel in je hoofd zitten.

Helaas had ik er moeite mee dat de film iets teveel schommelt tussen twee genres. Voor de rest is het werkelijk waar een top film, nu al een van de beste van 2016.

Ramon
woensdag 4 januari 2017 om 22:07
Waardering: 3 / 5

Ik sta hierin redelijk alleen volgens mij, maar ik was niet erg onder de indruk van Paul Verhoevens nieuwste film. Degelijk, maar niet meer dan dat. Huppert speelt verdienstelijk, maar ik kon me totaal niet identificeren met haar personage en vond de motivatie voor haar bijzondere gedrag niet overtuigend. Ik had er in ieder geval een stuk meer van verwacht na alle jubelende recensies uit met name de V.S.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Knives Out
OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U

Updates

Reacties

Forum

The Two Popes