FilmCentrum

Registreren

The Story of Adele H

The Story of Adele H
Waardering: 3.5 / 5
1 stem

Alternatief: L'Histoire d'Adèle H.
Jaar: 1975
Regie:
François Truffaut
Cast:
Isabelle Adjani
Bruce Robinson
Sylvia Marriott
Genre: Drama / geschiedenis / romantiek
Lengte: 97 minuten
IMDb: 7.4 (5.866 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
woensdag 1 juni 2016 om 13:25
Waardering: 3.5 / 5

1863. Vanaf de begintitels is duidelijk dat ene Adèle H., een Franse jongedame van rijke ouders, haar achternaam liever niet noemt. Ze blijkt hopeloos verliefd op een Luitenant. De liefde is niet meer wederzijds en Adèle zet alles in om hem te overtuigen. En dat neemt griezelige vormen aan...

Mooie kleine karakterfilm van Truffaut. Het laat zien spoiler wat hopeloze liefde kan aanrichten. spoiler Geschoten in prachtige kleuren. De performance van Adjani is niet de makkelijkste rol, maar ze haalt glansrijk de finish. Dat zij dit klaarspeelt op haar 19e is opmerkelijk. Goed voor een Oscarnominatie voor Beste Hoofdrol als jongste actrice ooit toendertijd.

Dit is niet je standaard kostuumfilm. Het hoofdpersonage (dat is gebaseerd op een bestaand iemand) zorgt voor meer vilein dan je zou verwachten in dit genre. Hoewel ik me verre van verveeld heb kan ik me voorstellen dat sommigen dat wél doen. Maar ach, bedenk dan dat het exotisch en buitenaards mooie gezicht van Adjani op dit soort momenten bij de prijs is inbegrepen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux