FilmCentrum

Registreren

It

It
Waardering: 3.5 / 5
9 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Andy Muschietti
Cast:
Bill Skarsgård
Jaeden Lieberher
Finn Wolfhard
Genre: Horror / drama
Lengte: 135 minuten
Première: 7 september 2017
IMDb: 7.3 (420.881 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
In het stadje Derry verdwijnen mensen op mysterieuze wijze. Een groepje jonge kinderen krijgt te maken met hun grootste angst wanneer ze oog in oog komen te staan met de kwaadaardige clown Pennywise. De clown staat al eeuwenlang bekend om dood en verderf. Zal het deze kinderen lukken om het kwaad uit hun woonplaats te verdrijven?

Trailer

Reacties (2)

MRDammann
maandag 11 september 2017 om 19:17
Waardering: 3.5 / 5

De laatste jaren is het genre van horror uitgegroeid tot één van mijn favoriete genres. Hoe goed een horrorfilm ook gemaakt is, ik vind ze eigenlijk niet meer zo eng. Maar deze ‘It’ verfilming vond ik wel behoorlijk creepy.

Deze film is gewoonweg heel goed gemaakt. Het vinkt eigenlijk alle specificaties van een standaard horrorfilm, zelfs de jump scares voel je aankomen (ze zijn niet minder doeltreffend). Hierdoor zou je kunnen beargumenteren dat de film iets te cliché is. Dat kan ik niet ontkennen, maar doordat de spanning altijd voelbaar is en omdat er vooral door de kinderen goed gespeeld wordt kan ik dit toch een zeer geslaagde film noemen.

De setting is zeer fijn, bijna de helft van de films lijkt zich tegenwoordig af te spelen in de jaren ’80, maar als het goed gedaan is, zoals hier vind ik dat niet erg. De kinderen spelen erg leuk en goed en doen erg denken aan ‘Stand By Me’ en vooral natuurlijk ‘Stranger Things’.

Dan de clown. De eerste scene waarin wij hem zien is hij gelijk angstaanjagend. Hoe het uiterlijk van Pennywise tot stand is gekomen weet ik niet precies, maar wat er gedaan is, is fantastisch. Van zijn grijns, tot zijn tanden en zijn ogen, het is allemaal heel mooi gedaan. Bill Skarsgard heeft een goede prestatie geleverd.

Het plot van de film is niet overal even goed, maar het stoorde me niet echt. Voor een film van meer dan twee uur vond ik hem nog wel wat gehaast. Voor mij zijn dat in dit geval hele kleine minpunten voor een film waarbij ik op het puntje van mijn stoel zat.

Hagar
vrijdag 2 maart 2018 om 20:55
Waardering: 4 / 5

Het verhaal van IT is er eentje die me grijpt. Ondanks dat ik de originele miniseries slechts 1 keer zag, kon ik het verhaal ruim 10 jaar later nog vrij goed oplepelen. Ook het boek greep me en liet me niet meer los, ondanks dat ik zeker geen fan van Stephen Kings schrijfstijl ben.
Het is niet de horror die me grijpt, maar het verhaal rondom de kinderen. Iemand wees me recentelijk op hoe dom de kinderen zijn dat ze zich steeds aan het gevaar blootstellen. Ik ben het hiermee niet eens, het verhaal vertelt uitstekend waarom ze dat steeds weer doen. En hun intrige in de zaak wordt de mijne.
Deze film vertelt dat alles even goed als het boek, en beter dan de miniserie. Ik mis wel wat kleine puntjes, maar ik zie dit nog prima goed komen in het tweede deel.
Voor wat betreft dit eerste deel kan ik alleen maar zeggen dat het verhaal goed verteld wordt, de kinderen heel goed gecast zijn, en ook de nieuwe Pennywise het uitstekend doet.
Dat gezegd hebbende..... Ik heb altijd een beetje een hekel aan horror gehad, en deels komt dat door de originele miniserie. Mijn fantasie nam het altijd net een stapje verder dan ik zag......
En in deze film kwamen de horror-elementen minder krachtig op me over! Ik heb deze in de bioscoop vermeden, vanwege de horror. Maar achteraf gezien had ik er best voor in de bios willen zitten.
Deels komt dat omdat.... wel, het onmogelijk is voor mijn fantasie om het verder te nemen. spoiler Mooi voorbeeld is de badkamer scene bij Bev. Waar het in de miniserie nog vrij subtiel gehouden werd, is het hier een ware fontein van bloed, en blijft er geen streepje wit in de badkamer zichtbaar. Eerlijk gezegd vond ik het in de miniserie misschien wel creepier.... hier is het te 'in your face' (zeer letterlijk!) spoiler. Maar ook komt het deels omdat ik de effecten licht lachwekkend vind, en helemaal niet zo eng!
Voor de duidelijkheid, ik zie dat als een goed iets. Het creepy effect ervan blijft zonder twijfel overeind staan, maar ik hoef niet weg te kijken omdat het me te goor wordt. Prima!!
Ik vond met name spoiler de scene met de projector spoiler erg geslaagd!
Maar evenals in het boek is de horror slechts een bijverschijnsel. De hoofdzaak is deze groep 'losers', en die staat ook hier als een huis!
Fijne film, met veel plezier gekeken!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum