FilmCentrum

Registreren

Criminal

Criminal
Waardering: 3.5 / 5
1 stem

Jaar: 2016
Regie:
Ariel Vromen
Cast:
Kevin Costner
Gary Oldman
Tommy Lee Jones
Genre: Actie / misdaad / drama
Lengte: 113 minuten
Première: 25 augustus 2016
IMDb: 6.3 (37.652 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik
In een laatste wanhopige poging om een duivels plan te stoppen worden de herinneringen, geheimen en vaardigheden van een overleden CIA-agent geïmplanteerd bij een onvoorspelbare en gevaarlijke gevangene die in de dodencel zit. Dit in de hoop dat hij alsnog een missie kan voltooien.

Trailer

Reacties (1)

Tomhamoen
maandag 29 augustus 2016 om 23:39
Waardering: 3.5 / 5

Degelijke film met een verhaal dat duidelijk is geschreven met het idee 'beter goed gejat dan slecht gestolen'. Dit werkt 90% van de tijd nog behoorlijk goed ook, en ik kan niet wachten tot een stripscenarist de rechten koopt en verder uitwerkt tot een miniserie. Om eerlijk te zijn vroeg ik me zelfs af of Jean van Hamme hier niet stiekem aan had meegewerkt.

Deze huidige versie is echter ook niet mis en geeft zeker Kevin Costner genoeg materiaal om mee uit te blinken. Hoe hij eerst een gewetenloze crimineel speelt tot een min of meer gespleten persoonlijkheid is erg goed.
De rest van de uitstekende cast (Jones en Gadot uitgezonderd) krijgt helaas minder beeldtijd en daar zitten ook de zwakke plekken van het verhaal. Desondanks weten ze er genoeg uit te halen om tot een spannend en bij vlagen tragisch kat-en muisspel te komen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar