FilmCentrum

Registreren

Walt Before Mickey

Walt Before Mickey
Waardering: 1.5 / 5
1 stem

Jaar: 2015
Regie:
Khoa Lê
Cast:
David Henrie
Thomas Ian Nicholas
Genre: Drama
Lengte: 120 minuten
IMDb: 5.9 (5.474 stemmen)

Reacties (3)

Hagar
donderdag 8 september 2016 om 23:06
Waardering: 1.5 / 5

Na Saving Mr. Banks heb ik letterlijk de wens uitgesproken meer van Walt Disney's leven in film te willen zien. Dat lang niet alles zich voor film leende dacht ik te weten, en dat kon me niet veel schelen, dit interessante personage zou iedere film over hem interessant maken.
Dat ik dit vertel bij deze recensie zal waarschijnlijk al voldoende indicatie zijn van waar ik heen wil. Ik ben bij dezen gecorrigeerd. Deze film is een gedrocht...
Hij komt met stip in mijn top 5 van slechtse films ooit gezien, en de enige reden dat ik hem uit keek was uiteraard het onderwerp.
Het is een low budget film, dus heel gek is het niet. Maar werkelijk, moesten ze nou werkelijk scenes erin schrijven waarin Walt vriendjes maakt met een wilde muis, en spoiler diens tragische doch hilarische dood spoiler?!? Zelfs in animatie zou dit TE zoetsappig zijn geweest!!
Dat geldt overigens voor alle facetten. De makers waren zoveel met animatie bezig dat ze schijnbaar dachten dat alles net als in animatie overdreven moest worden. Overacting gebeurt om de scene. Minstens 3 personages zijn zo dik aangezet dat je ze niet serieus KUNT nemen. Ook het verhaal is allerminst subtiel, en de bijverzonnen plotlijntjes als de muis maken dat nog erger.
Wat me bij het enige goede punt brengt: Het verhaal van Walt voor Mickey Mouse geboren werd WAS niet subtiel. De makers hadden hun feiten op een rijtje staan, en enkele legendarische anekdotes werden voor het eerst in film gebracht. Dat ik die anekdotes in mijn hoofd met betere acteurs voor me zag neem ik dan maar even voor lief.....

Hoewel.... De feiten goed?..... Op zich wel. Maar de film eindigt, zoals veel waargebeurde verhalen, met enkele tekstkaarten waarop te lezen is hoe het de personages verder verging. Hier zitten toch wel enkele fouten in... Ik laat ze aan de animatiekenners om ze te zoeken. En ik raadt bij dezen eenieder af die GEEN animatiekenner is om deze film ooit te zien.

Ook jammer, maar de titel waarschuwt hier al voor, is dat de film stopt waar de omstandigheden rond Walts leven interessant beginnen te worden. Maar ik moet toegeven dat zijn leven zelf er saaier op wordt als hij eenmaal succes boekt, dus al met al wel een begrijpelijke keuze.

Tomhamoen
dinsdag 13 september 2016 om 16:41

@hagar: Ik had precies hetzelfde als jij. Na Saving Mr. Banks wilde ik meer. Dit leek me interessant. Maar na de trailer en de recensies ben ik bang dat 'ie nog heeeel lang in mijn Netflix 'to see' lijst blijft staan.
Jammer, zo'n mooie kans..

Ik vraag me trouwens af of deze film is geautoriseerd door Disney.

Hagar
donderdag 22 september 2016 om 16:10
Waardering: 1.5 / 5

Hij is geautorisseerd. Dus je kunt er boven op alle andere kritiek ook nog eens vanuit gaan dat de Walt in deze film geen smetje op zijn karakter heeft, en dat de film daarmee nog eens saai is ook. Knipoog
Laat hem gewoon in je Netflix lijst staan. Dat had ik ook moeten doen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum