FilmCentrum

Registreren

Weiner

Weiner
Waardering: 3.5 / 5
3 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Josh Kriegman
Elyse Steinberg
Cast:
Anthony Weiner
Huma Abedin
Adam S. Barta
Genre: Documentaire
Lengte: 96 minuten
Première: 29 september 2016
IMDb: 7.6 (6.595 stemmen)
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden Grof taalgebruik
De Amerikaanse politicus Anthony Weiner kwam in 2011 in opspraak vanwege sexting, wat leidde tot zijn aftreden als congreslid. Twee jaar later maakt hij een onverwachte politieke comeback door zich te mengen in de race om het burgemeesterschap van New York, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor zijn vrouw Huma Abedin, belangrijk adviseur van Hillary Clinton. Regisseurs Josh Kriegman en Elyse Steinberg volgen de dramatische wederopstanding en – wanneer Weiners seksuele exhibitionisme wederom opspeelt – onvermijdelijke ondergang van de hardleerse politicus. De regisseurs maken dankbaar gebruik van de onbeperkte toegang die ze hebben tot Weiner zelf, zijn familie en zijn campagneteam.

Trailer

Reacties (1)

Ramon
maandag 17 oktober 2016 om 22:15
Waardering: 4 / 5

Fascinerende docu over Anthony Weiner, een politicus in de V.S. die een veelbelovende toekomst als senator moest laten varen na een schandaal. De makers mochten hem filmen tijdens zijn latere poging om opnieuw de politiek in te gaan (ditmaal om burgemeester van New York te worden), waar middenin de campagne zijn team opnieuw moet zien om te gaan met nieuwe onthullingen. Vooral de rol van zijn vrouw is heel interessant, maar ook de houding van Weiner zelf blijft je verrassen.

De docu werd overigens vlak na de première weer door de werkelijkheid ingehaald, maar mocht je daar niets over hebben gehoord zou ik dat pas na het bekijken van de film opzoeken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar