FilmCentrum

Registreren

Arrival

Arrival
Waardering: 4.5 / 5
12 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Denis Villeneuve
Cast:
Amy Adams
Jeremy Renner
Forest Whitaker
Genre: Drama / mysterie / sciencefiction
Lengte: 116 minuten
Première: 10 november 2016
IMDb: 7.9 (674.163 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico's waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.

Trailer

Reacties (3)

MRDammann
zondag 20 november 2016 om 01:18
Waardering: 4.5 / 5

Hoe kan ik mijn liefde het beste uiten voor deze film? Allereerst door te zeggen dat deze film je aan het denken zet. De film is zeer intelligent en hoe de film speelt met je verwachtingen is razend knap. Ten tweede ontstijgt deze film het genre van sciencefiction. Het gaat niet zozeer om een aankomst van aliens, maar meer om hoe we communiceren met nieuwe dingen, mensen, entiteiten of wat dan ook. Ten derde is het camerawerk fantastisch, vooral de introductie van de ‘ruimteschepen’ zijn fantastisch gedaan. We krijgen in een korte tijd te zien hoe gigantisch die dingen zijn.

Daarnaast zijn de karakters goed geschreven. Het zijn geen bijzondere mensen, het zijn normale met hun tekortkomingen, ze zijn echt. Amy Adams is goed, Jeremy Renner is degelijk en Forest Whitaker speelt weer fantastisch. Heerlijk om die mensen aan het werk te zien. Het einde is tenslotte heel goed, met een goede plottwist. Of ik hem wel of niet zag aankomen, vind ik eigenlijk niet heel interessant, hij bracht ieder geval een emotionele reactie teweeg bij mij.

Een film die nog heel lang in je hoofd blijft zitten die je even stil laat zijn na de aftiteling en die de interessante vraag stelt spoiler zou je het anders doen als je eigen toekomst weet? spoiler Top film!

Hagar
vrijdag 6 januari 2017 om 11:23
Waardering: 4 / 5

De film is zeker intelligent. Soms iets te veel, ik was op enkele kleine puntjes het spoor een beetje bijster spoiler Bijvoorbeeld, de vraag die Louise in het begin van de film aanraadt om te stellen aan een andere vertaler en het doel daarvan ging mij boven de pet... spoiler. Maar over het geheel zorgt dit voor een frisse blik op het 'independence day-genre'. De film doet daar in het begin aan denken, maar gaat gelukkig een totaal andere kant op.
Ik ben geen fan van Amy Adams, maar begin daar mede dankzij deze film toch wat van terug te komen! Ze speelt hier erg goed!
Al met al is het een goed geschreven en weldoordachte film, die realistisch gebracht wordt, maar tegen het einde dat ietsje laat varen om toch nog even spannend te worden. Een mooie mix!
Goed verhaal, goede personages, goede acteurs, redelijk frisse blik. Meer hoeft een goede film niet te hebben!

Ramon
zaterdag 7 januari 2017 om 13:27
Waardering: 4.5 / 5

Oh wow, wat een prachtige sciencefictionfilm! In een rustig tempo schotelt Villeneuve ons een mooi verhaal voor waarmee hij ons aanzet tot nadenken, waarbij hij enorm wordt geholpen door het zeer sterke acteerwerk van Amy Adams. Het geweldige einde zorgt ervoor dat ik hem spoedig nog eens wil kijken, maar ook de reis naar die twist was al zeer de moeite waard. Wat is Villeneuve toch een aanwinst voor de filmwereld.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train