FilmCentrum

Registreren

King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur: Legend of the Sword
Waardering: 3 / 5
5 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Guy Ritchie
Cast:
Charlie Hunnam
Astrid Bergès-Frisbey
Jude Law
Genre: Actie / avontuur / drama
Lengte: 126 minuten
Première: 11 mei 2017
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Angst
Wanneer Arthurs vader wordt vermoord, pakt zijn oom Vortigern de troon. Bestolen van zijn erfgoed en zijn identiteit vecht hij zijn weg naar boven via de achterbuurten van de stad. Maar op het moment dat hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig en moet hij zijn ware identiteit accepteren, tegen wil en dank.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
donderdag 25 mei 2017 om 10:11
Waardering: 2 / 5

De ADHD-versie van het Koning Arthur-verhaal. Hoewel, een verhaal over Arthur met af en toe wat elementen uit het klassieke verhaal. Guy Ritchie heeft zo zijn eigen kijk op de legende. Die is hip, luchtig, vlot en stoer en nog eens prachtig vormgegeven ook. Inclusief ritmische score. Dat kijkt goed weg. Maar het is helaas ook belast met een verhaal wat niet interessant wil worden omdat vele gebeurtenissen vrij krankzinnig zijn en de film gevuld is met saaie, platte personages. Dit is geen koning waar ik als ridder mijn trouw aan zou zweren. Hij is arrogant, geen strategisch prater die plooien kan gladstrijken, maar k(l)etst met de vuisten. Een Arthur zoals Ritchie hem waarschijnlijk graag ziet, waardoor hij lijkt op de zoveelste superheld. Datgene wat Arthur tot Arthur maakt lijkt expres overboord gekieperd. Vernoem je film dan naar een ander, zou ik zeggen.

Misschien dat het hoofdpersonage wat diplomatieker gaat worden in de vervolgen? Want dat hier een poging gedaan wordt tot het opzetten van een franchise is duidelijk...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar