FilmCentrum

Registreren

Life, Animated

Life, Animated
Waardering: 3.5 / 5
4 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Roger Ross Williams
Cast:
Jonathan Freeman
Gilbert Gottfried
Alan Rosenblatt
Genre: Documentaire / animatie / drama
Lengte: 92 minuten
Première: 23 maart 2017
IMDb: 7.6 (3.197 stemmen)
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. Wanneer zijn vader op een dag de pop van Iago, de papegaai uit Aladdin pakt en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt Owen hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
vrijdag 15 september 2017 om 12:29
Waardering: 3 / 5

Prima docu over een autistische jongen die door middel van Disneyfilms zichzelf weet te ontwikkelen.
Nieuwe stukjes animatie zijn toegevoegd, en die vond ik heel erg prima gedaan. Net voldoende dat beetje artistieke erin om het los te laten staan van de vele fragmenten uit Disneyfilms, maar het desondanks daaraan laat denken.
Voor de Disney-fan ook leuk om wat idolen van Owen voorbij te zien komen: Jonathan Freeman en Gilbert Gottfried, Jafar en Iago uit Aladdin.
Als het lijkt alsof het Disneygedeelte van deze docu het enige is wat me ervan interesseert.... Tja, dat is waarschijnlijk wel een beetje zo. Ik heb erg weinig met het gegeven van een docu. Iemand in een kamer zien rondwandelen, in een scene die duidelijk moet maken dat Owen zich eenzaam voelt... terwijl de cameraman hem duidelijk overal volgt.... Dat soort dingen komen nooit zo goed bij mij aan. Het voelt in scene gezet. Nu is dat natuurlijk ook zo, maar het feit dat het zo voelt is de fout hieraan. Het doet mij vraagtekens zetten bij welke andere dingen dan ook in scene gezet zijn en blijft mede daardoor afstandelijk voor mij.
Desondanks een mooie blik in het leven van een autist, aangevuld met de leuke invalshoek van Disneyfilms in zijn leven.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar