FilmCentrum

Registreren

Lion

Lion
Waardering: 3.5 / 5
6 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Garth Davis
Cast:
Dev Patel
Sunny Pawar
Nicole Kidman
Genre: Drama / biografie
Lengte: 118 minuten
Première: 12 januari 2017
IMDb: 8.1 (94.752 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Angst
Als 5-jarig jongetje komt de Indiase jongen Saroo Brierley per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
vrijdag 17 februari 2017 om 18:41

Mooi drama over een jongen die op jonge leeftijd in een lief pleeggezin opgroeit maar alsnog besluit op zoek te gaan naar zijn broer en moeder.

Het acteurtje dat de jeugdige Saroo speelt, levert prachtig werk af. Hij draagt de film het eerste halfuur alleen op z'n kleine schouders. Natuurtalent. Verder mooie beelden, naturel acteerwerk van de overige cast en dit alles in een lekker tempo. Degelijk vakwerk waar ik niets op aan kan merken.

En toch bekroop het gevoel mij dat ik in een extra lange aflevering van Spoorloos terecht was gekomen. Ik had het moeten weten toen de zaal ingelijfd werd door grijzige zestigplussers, gewapend met tasjes vol zakdoekjes...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar