FilmCentrum

Registreren

Ethel & Ernest

Ethel & Ernest
Waardering: 3.5 / 5
1 stem

Jaar: 2016
Regie:
Roger Mainwood
Cast:
Jim Broadbent
Brenda Blethyn
Genre: Oorlog / animatie / drama
Lengte: 94 minuten
IMDb: 7.9 (1.183 stemmen)

Reacties (1)

Tomhamoen
woensdag 28 december 2016 om 22:48
Waardering: 3.5 / 5

Tijdens de opening van de film excuseert tekenaar Raymond Briggs zich al naar zijn ouders. Hun verhaal vertellen? Waarom? Het is voor hen niet zo bijzonder. En feitelijk is het dat ook niet. Echter, als je het goed en wel bekijkt is dat wel het geval. We zien een tijd van ongeveer 40 jaar Engelse-en wereldgeschiedenis door de ogen van gewone burgers, een periode waarin zowel de 2e wereldoorlog plaatsvond als de landing op de maan. Waarin fietsers automobilisten werden en waar de tv langzaam de radio verving.

Nu is 1,5 uur te kort om álle ontwikkelingen te laten zien, maar daar gaat het hier ook niet om. Het gaat hoofdzakelijk om deze gewone mensen die met ups en downs het leven leidden en proberen om te gaan met de veranderingen die plaatsvinden.
Misschien is dit allemaal wat geromantiseerd naar de manier waarop we graag naar vroeger kijken, maar helemaal schoon van kritiek is de film echter niet. Tegenover verdriet staat humor en andersom. Dat brengt een goede balans in deze tekentechnisch eveneens brave maar daardoor niet minder schitterend gemaakte film voor jong en misschien vooral ouder.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar