FilmCentrum

Registreren

Free Fire

Free Fire
Waardering: 3 / 5
2 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Ben Wheatley
Cast:
Sharlto Copley
Brie Larson
Armie Hammer
Genre: Actie / misdaad / thriller
Lengte: 90 minuten
Première: 27 april 2017
IMDb: 6.4 (40.769 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
In het Boston van 1978 komen in glanzende jasjes en wijde pijpen gestoken retro gangsters bijeen in een afgelegen fabriekshal om een wapendeal af te handelen. Men hoopt op een soepele overdracht, maar op het moment dat twee opgefokte kemphanen uit verschillende groepen ruzie krijgen, begint iedereen te schieten. In de chaos van kogelregens, scheldpartijen en rappe oneliners proberen alle gangsters, onder wie een knappe jongedame die eerst nog tracht de gemoederen te bedaren, deze nacht te overleven.

Trailer

Reacties (1)

MRDammann
zondag 30 april 2017 om 11:33
Waardering: 3.5 / 5

Free Fire, de nieuwe film van Ben Wheatley. Ik was hier erg benieuwd naar, aangezien ik High-Rise eigenlijk wel goed vond.
Het plot is simpel: een groep mannen en één vrouw krijgen ruzie. Gevolg: grote schietpartij en chaos. En een chaos is het. Toch weet Wheatley er een georganiseerde chaos van te maken. Het is soms lastig te volgen, maar heel storend vond ik dat niet. Sterker nog: het is één van de meest amusante films die ik heb gezien in de afgelopen jaren. Dat komt ook door de dialogen en de humor die erin verwerkt is.

Ik heb heel veel lol met deze film gehad, ook door hoe het geweld in beeld is gebracht. Ik heb pas twee films van deze regisseur gezien, maar ik kan niet wachten om andere films van zijn hand te zien.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Monster Hunter