FilmCentrum

Registreren

Cars 3

Cars 3
Waardering: 2.5 / 5
1 stem

Jaar: 2017
Regie:
Brian Fee
Cast:
Owen Wilson
Cristela Alonzo
Chris Cooper
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 102 minuten
Première: 12 juli 2017
IMDb: 6.7 (81.116 stemmen)
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Samen met haar - en de hulp uit andere, onverwachte hoeken - wil Bliksem laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
dinsdag 4 september 2018 om 11:54
Waardering: 2.5 / 5

Onder de Pixar films is Cars voor mij zonder twijfel één van de slechtste.
Ik heb nu eenmaal niets met auto's of racen, en vond het verhaal aardig, maar on-origineel.
Maar in het Hollywood van nu is originaliteit toch ver te zoeken. En zelfs het slechtste van Pixar is nog prima vermaak.
En met dat in het achterhoofd heb ik me verrassend goed vermaakt met deze film.
Hij gaat terug naar de roots: Lightning McQueen wil racen en winnen. Dit in tegenstelling tot deel 2, waar Mater opeens de held was, en wel een spionnen-held met de wereld als inzet....
Kortom, deze film lijdt aan dezelfde problemen als deel 1: Auto's, racen en on-originaliteit (ik begreep dat het verhaal dit keer geleend is van Rocky 3. Ik ken die film niet, dus kan daar niet over oordelen, maar zelfs voor mij is het basisgegeven van deze film bekend).
Toch heb ik me meer vermaakt dan bij menig andere film. Wel moet ik nageven dat me achteraf opviel dat de grappen vrij dun gezaaid zijn.... De film loopt meer op nostalgie naar deel 1, maar doet dit wel prima. Het is dus vrij charmant, maar vrij niets-zeggend.
Ach, dat is prima voor mij. Ik heb hem gezien, en ben daar blij om. Ik sluit niet uit dat ik hem nog eens zal kijken (sterker, deze film deed me deel 1 weer eens willen zien), maar meer dan dat zal het waarschijnlijk niet worden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Judas and the Black Messiah
OSCARS [Oscars] Nomadland
OSCARS [Oscars] Minari
OSCARS [Oscars] Sound of Metal

Updates

Reacties

Forum

A Quiet Place Part II