FilmCentrum

Registreren

The Beguiled

The Beguiled
Waardering: 3.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Sofia Coppola
Cast:
Nicole Kidman
Kirsten Dunst
Elle Fanning
Genre: Drama
Lengte: 93 minuten
Première: 7 september 2017
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld
Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Trailer

Reacties (2)

EdwinBeek
maandag 4 december 2017 om 15:55
Waardering: 3 / 5

Een vrij overbodige remake van het origineel uit '71 met Clint Eastwood. Opvallend hoeveel braver de 2017-versie is. De eerste film was dromeriger en zorgde voor vervreemding. Het bravere script van Coppola zorgt misschien voor iets meer geloofwaardigheid, maar dat maakt de film soms traag en saai. Toch kwam de jaren-70 versie bij vlagen 'kitch' over en dat is gelukkig in de Coppola-versie verdwenen.

De cast is prima, maar heb m'n bedenkingen bij Farrell. Hij lijkt me iets te soft voor de rol. Wat meer testosteron had beter gepast. Kidman volstaat, maar Geraldine Page was enger in diezelfde rol. Kijk vooral bovenstaande trailer niet. Naar huidige traditie verklapt het zo'n beetje de hele film.

Jammer. Had van Coppola een veel persoonlijkere visie verwacht op een Gotisch sprookje als deze. Het voelde nu als een tussendoortje.

Ramon
zaterdag 16 december 2017 om 14:56
Waardering: 3 / 5

Lichte tegenvaller na alle positieve verhalen die ik hoorde. Het acteerwerk is prima, maar nergens echt heel sterk. Het verhaal had ook minder om het lijf dan ik had gehoopt. Toch maar eens de versie uit 1971 kijken dan maar.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar