FilmCentrum

Registreren

Mary Poppins Returns

Mary Poppins Returns
Waardering: 3.5 / 5
5 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Rob Marshall
Cast:
Emily Blunt
Lin-Manuel Miranda
Ben Whishaw
Genre: Komedie / familie / fantasie
Lengte: 130 minuten
Première: 19 december 2018
IMDb: 6.7 (74.621 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Angst
Mary Poppins keert terug en schiet de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven.

Trailer

Reacties (2)

Ramon
vrijdag 22 februari 2019 om 15:48
Waardering: 3.5 / 5

Het kon bijna alleen maar mislukken met zo'n geliefd origineel, maar dit is echt een prima vervolg dat de fijne elementen uit deel 1 goed opnieuw weet toe te passen. Dat maakt het niet erg origineel, maar wat mij betreft wel de moeite waard. Blunt is gewoon erg fijn als de nieuwe Mary Poppins en ik waardeer het enorm hoeveel ouderwets handwerk er aan te pas is gekomen.

Hagar
donderdag 17 oktober 2019 om 14:12
Waardering: 3.5 / 5

Deze film maakt bijna pijnlijk duidelijk hoezeer de eerste stap van het maken van een film tegenwoordig het hebben van een 'checklijstje' is.
En in dit geval heeft men goed naar de eerste film gekeken, en daar hun checklijstje op gebaseerd.
Met ieder liedje en ieder personage kon je zijn gelijkenis in het origineel terugvinden.
De vrolijke lampaansteker vervangt de vrolijke schoorsteenveger.
De norse parkbewaker vervangt de norse wijkagent.
Rare nicht vervangt rare oom.
En dat ene karakter dat wel nieuw is (Colin Firth speelt een soort slechterik in deze film die in het origineel ontbrak) had van mij weer niet perse gehoeven.....

Is dat slecht? ........ Nou ja, hoe graag ik ook zou zeggen dat dit gebrek aan originaliteit slecht is, moet ik toegeven dat het gewoon een fijne film is geworden!
Ik neem mijn petje af voor de soundtrack! Het is geen makkelijke opgave om een even aanstekelijke soundtrack te creeeren als de Sherman Brothers deden voor het origineel, maar het is ze gelukt! Heerlijke liedjes, waarvan sommige wat mij betreft instant classics!
Maar ook de cast doet het prima. Ik vind het acteerwerk een beetje oubollig, maar ook dat roept slechts nostalgie op naar het origineel.
Persoonlijk vond ik Blunt minder charme hebben dan Andrews. Ze lijkt ook een iets minder grote rol te hebben, maar misschien is dit gevoelsmatig.

Een duidelijk minpunt vond ik de climax van de film. spoiler Een hele verhandeling over hoe de lampaanstekers van Londen samenwerken om Big Ben terug te draaien terwijl Mary Poppins toekijkt, maar hier niet in slagen, waarna Poppins zelf maar opstijgt en met het grootste gemak doet waar de lampaanstekers zoveel moeite mee hadden... Doe dat dan meteen, muts! spoiler
Ook duurt de film misschien iets te lang voor het goede.

Maar desondanks sta ik versteld van dat dit naar mislukking riekend idee zo ontzettend goed uit de verf is gekomen! EN 2D animatie, die werkelijk om van te smullen is en naar VEEL meer smaakt!!
Geen meesterwerk, maar duidelijk genoeg om van te genieten!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Monster Hunter