FilmCentrum

Registreren

Okja

Okja
Waardering: 3.5 / 5
6 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Joon-Ho Bong
Cast:
Tilda Swinton
Paul Dano
Seo-Hyun Ahn
Genre: Actie / avontuur / drama
Lengte: 118 minuten
IMDb: 7.3 (100.820 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik Drugsgebruik en alcoholmisbruik

Reacties (2)

MRDammann
donderdag 29 juni 2017 om 13:14
Waardering: 3.5 / 5

Een nieuwe Joon-ho Bong is altijd interessant. Al zijn bekende voorgaande werk heb ik bekeken en met 4 sterren beoordeeld. Misschien wel mijn favoriete Zuid-Koreaanse filmmaker.

Ik was daarom erg benieuwd wat hij van dit project zou gaan bakken. Ook deze Okja vind ik een zeer toffe film, jammer genoeg niet zo goed als zijn voorgaande films.

De film is uiteraard weer grappig. Vooral de dialogen tussen de twee Zuid-Koreanen in de vrachtwagen in Seoul vond ik hilarisch. En wat heeft hij een geweldige cast bij elkaar verzameld, met Tilda Swinton, Paul Dano en Jake Gyllenhaal is hoogtepunten. Geweldige karakters.

Het plot zelf is een satire op de hedendaagse commercialisering, in dit geval het commercialiseren van big-achtige wezens. Hoe verzin je het? De biggetjes zijn ontzettend schattig en het is moeilijk om er geen zwak voor te krijgen. Ondanks deze positieve punten miste ik een echte wow-factor. Een soort wending, of twist, of iets anders bijzonders, Wat zijn andere films wel hadden. Toch heb ik me prima vermaakt en heeft het een bevredigend einde. Voor mij ook de beste Netflix Original tot nu toe.

Ramon
vrijdag 4 augustus 2017 om 15:26
Waardering: 3.5 / 5

Een zeer interessante film van Bong Joon-Ho die af en toe uit de bocht vliegt, maar zeker onderhoudend is en je tevens laat nadenken. Tilda Swinton is te gek en Jake Gyllenhaal is bijzonder over-the-top, maar voor mij op een positieve manier.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum