FilmCentrum

Registreren

The Shack

The Shack
Waardering: 4 / 5
1 stem

Jaar: 2017
Regie:
Stuart Hazeldine
Cast:
Sam Worthington
Radha Mitchell
Octavia Spencer
Genre: Drama / fantasie
Lengte: 132 minuten
In de nasleep van een vreselijke, persoonlijke tragedie ontvangt Mackenzie Allen Philips een mysterieuze brief met een uitnodiging voor 'de hut'. De uitnodiging is ondertekend door 'Papa', de bijnaam voor God van zijn vrouw. Mackenzie gaat op de uitnodiging in en bevindt zich vervolgens op een ingrijpende reis op zoek naar de waarheid, vergeving en acceptatie.

Reacties (1)

Walter
donderdag 3 augustus 2017 om 14:14
Waardering: 4 / 5

de film volgt het gelijknamige boek - het debuut van Wm. Paul Young dat van hem direct een bestsellerauteur maakte: er zijn ongeveer 10 miljoen exemplaren verkocht van The Shack - vrij precies. waar dit doorgaans niet bepaald een aanbeveling is, is dat het hier zeker wel. de karakters komen tot hun recht, de worstelingen van hoofdpersoon Mack zijn goed uitgewerkt en het verhaal blijft boeien tot het einde. het enige minpunt is meteen ook een flink minpunt: de acteurs lijken qua uiterlijk sprekend op de karakters uit het boek, maar met name de hoofdpersoon, toch gespeeld door een van de twee grote namen van de film: Sam Worthington, en Sarayu doen niet veel meer dan hun tekst voordragen (mompelen eigenlijk, in het geval van Worthington). Jezus en Papa zijn dan wel weer een schot in de roos. er was even sprake van dat Papa gespeeld zou worden door Oprah Winfrey en ik baalde ervan toen dat niet doorging, maar Octavia Spencer (The Help) doet het geweldig in die rol.

pas op: deze film is eigenlijk alleen geschikt voor christenen die tobben met hun godsbeeld. (voor die doelgroep lijkt het boek ook geschreven te zijn.) voor niet-christenen komen er, denk ik, teveel non-issues aan de orde.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar