FilmCentrum

Registreren

Darkest Hour

Darkest Hour
Waardering: 3.5 / 5
9 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Joe Wright
Cast:
Gary Oldman
Lily James
Kristin Scott Thomas
Genre: Biografie / drama / geschiedenis
Lengte: 125 minuten
Première: 18 januari 2018
IMDb: 7.4 (154.171 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 3 april 2018 om 10:04
Waardering: 3.5 / 5

Ik had een subtielere film verwacht, maar nee...

De film deed denken aan ouderwets theater: goed geschreven dialoog luid en duidelijk verkondigen zodat men het ook achterin de zaal goed kon horen. Is dat erg..? Ik vermaakte me uitstekend met de hier entertainende Churchill en bedacht me; beter hard trappen en doel raken, dan subtiel mikken en missen.

Mijn kritiekpunten op het script ( zoals de weinig subtiele metro-scene, waarin Churchill letterlijk z'n kop in t zand steekt) poetst Oldman weg met zijn dik aangezet spel. Het zal niet ieders cup of tea zijn, maar hij draagt de film met groot plezier, ook als het script even door de poten zakt.

Het gekozen acteerwerk van Ben Mendelsohn als George de VI kon ik niet volgen en kwam slecht over. En tot driemaal toe een uitzoomshot à la Google-earth gebruiken met weinig overtuigende schaalmodellen kan toch ook wel beter anno 2018...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum