FilmCentrum

Registreren

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Waardering: 4 / 5
10 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Martin McDonagh
Cast:
Frances McDormand
Woody Harrelson
Sam Rockwell
Genre: Misdaad / drama
Lengte: 115 minuten
Première: 11 januari 2018
IMDb: 8.2 (399.563 stemmen)
IMDb Top 250: #151
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
vrijdag 2 februari 2018 om 12:33
Waardering: 4.5 / 5

Als ik niet beter wist had ik gezworen dat dit een film van de Coen broers was. Een compliment.

Martin McDonagh's sterk geschreven characters, dialogen en perfecte casting creëren een ijzersterke film. De onopgeloste moord op haar dochter doet de moeder bewegen tot een radicale zet; het plaatsen van drie aanplakborden waarop ze de politie oproept tot overtuigender speurwerk. Dit kleinschalige gegeven bouwt McDonagh uit tot grote situaties. Ondertussen stelt de film zijn publiek maatschappelijke vragen als; spoiler wanneer veranderd streven naar rechtvaardigheid tot criminaliteit? spoiler De regisseur trekt geen overduidelijke kaart voor de een of ander, maar laat alle nuances voorbijkomen. Ik merkte dat de slotscene sommigen in de zaal overviel, maar voor mij was de prent helemaal rond.

McDormand is goud in deze rol. Ook Sam Rockwell vond ik indrukwekkend. Het lange doorlopende shot waarin spoiler de stoppen even doorslaan bij hem spoiler zijn een sterk staaltje acteer- en camerawerk, waarbij duidelijk naar voren komt dat McDonagh precies weet wanneer dialoog even niet nodig is en film vooral visueel moet zijn. De beginshots zijn hier ook een goed voorbeeld van.

Kortom, ben zeer enthousiast over deze film en denk dat het in 2018 niet snel beter gaat worden. Het ding heeft volgens mij alles in zich voor een klassieker in wording.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Never Rarely Sometimes Always