FilmCentrum

Registreren

The Post

The Post
Waardering: 3.5 / 5
8 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Steven Spielberg
Cast:
Meryl Streep
Tom Hanks
Sarah Paulson
Genre: Biografie / drama / geschiedenis
Lengte: 116 minuten
Première: 1 februari 2018
IMDb: 7.2 (124.991 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant en haar hoofdredacteur van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles te zetten in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 27 februari 2018 om 22:40
Waardering: 3.5 / 5

Een scherp commentaar op Trump's houding tegenover de Amerikaanse pers. Nee, subtiel is de film vaak niet, maar sinds wanneer zou Spielberg de regisseur van de nuances zijn..?

Stel dat deze film NIET zo mooi in zijn recent maatschappelijke context valt, is de film dan nog goed genoeg om overeind te blijven? Ik denk van wel. Dit is een film die een mindere regisseur zou volstoppen met teveel pratende hoofden. Spielberg niet. Die is gefascineerd door het tijdsbeeld van de jaren '70, de mechaniek achter een ouderwetse drukpers, de machinale weg die een krant aflegt van rol papier tot aflevering bij de kiosks. Het tempo zit lekker, de sfeer is luchtig en heeft leuke humor, de cast met Hank en Streep is goed op dreef en componist John Williams weet hoe je dit alles muzikaal omlijst.

Het zal niet de boeken in gaan als een klapper, maar het is simpelweg puur vakmanschap wat hier te zien is. Spielberg heeft om deze rede bij mij, samen met Scorsese, nu eenmaal een streepje voor.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Never Rarely Sometimes Always