FilmCentrum

Registreren

The Holiday

The Holiday
Waardering: 3,5 / 5
8 stemmen

Jaar: 2006
Regie:
Nancy Meyers
Cast:
Cameron Diaz
Kate Winslet
Jude Law
Genre: Komedie / romantiek
Lengte: 138 minuten
Première: 14 december 2006
IMDb: 6.9 (286.221 stemmen)

Reacties (6)

Walter
zondag 9 oktober 2011 om 14:48
Waardering: 4 / 5

gewoon, een lekkere romcom.

Margo
zondag 9 oktober 2011 om 15:05
Waardering: 3 / 5

Inderdaad leuk, alleen is er echt niet nagedacht over het einde. spoiler Iedereen viert samen feest alsof er niks aan de hand is, maar wat gebeurt er de dag erna? Dan gaat iedereen naar huis en ziet elkaar nooit meer? En ze leefden nog lang en depressief? spoiler

Walter
zondag 9 oktober 2011 om 19:02
Waardering: 4 / 5

@Margo: ik zei gisteravond precies hetzelfde tegen mijn wederhelft Blij

Margo
zondag 9 oktober 2011 om 19:45
Waardering: 3 / 5

Hehe, is hier eindelijk eens iemand het met me eens Knipoog

MRDammann
woensdag 8 juni 2016 om 17:14
Waardering: 2,5 / 5

The Holiday een typische romcom. Het is nooit mijn favoriete genre geweest en zal dat ook nooit worden. Hoewel dit geen slechte film is, gebeurt er eigenlijk niet zoveel. Als er iets gebeurt is het vaak niet zo heel interessant. Daarbij vind ik Cameron Diaz een van de minst interessante actrices van dit moment. In tegenstelling tot Jack Black, die vaak heel grappig uit de hoek kan komen. Het leukste gebeurde ook inderdaad met de personages in Amerika, in plaats van die in Engeland.

EdwinBeek
woensdag 29 augustus 2018 om 08:44
Waardering: 3,5 / 5

De romcom. De toevalligheden, mierzoete dialogen en happydepeppie eindes die deze films kenmerken waren altijd genoeg om mijn afstand te bewaren. Maar soms tuimel je erin, als een kat te water.

En dan verbaasd het me hoeveel ik er nog in mee ga. Nu heeft deze film een streepje voor door de vele verwijzingen naar oud Hollywood, gestalte gegeven door een prachtig breekbare Eli Wallach. En vooruit, kijken naar dames als Kate Winslet en Cameron Diaz is ook geen straf. Hoewel het maar weer eens duidelijk onderstreept hoeveel beter een Winslet is als actrice dan een Diaz. Mister Perfect Jude Law moet je maar op de koop toe nemen, want ik snap dat iedereen bediend moet worden. Met succes, begreep ik van de andere kant van de bank.

Denk vooral het minst tijdens het einde; het grote probleem waar het de gehele film over gaat spoiler wordt eventjes euforisch opgelost, terwijl de schrijvers in feite het probleem twee dagen uitstellen. spoiler Afijn, romcom dus...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga