FilmCentrum

Registreren

The Happytime Murders

The Happytime Murders
Waardering: 2 / 5
3 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Brian Henson
Cast:
Melissa McCarthy
Elizabeth Banks
Maya Rudolph
Genre: Actie / komedie / misdaad
Lengte: 91 minuten
Première: 23 augustus 2018
IMDb: 5.4 (28.420 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Seks Drugsgebruik en alcoholmisbruik Grof taalgebruik
In de onderwereld van Los Angeles leven poppen als tweederangsburgers samen met mensen. Wanneer een seriemoordenaar het gemunt heeft op de bekende poppen uit de kinderserie The Happytime Gang moet detective Edwards noodgedwongen samenwerken met haar ex-partner Phil Philips. Maar als blijkt dat Phils ex-vriendin Jenny het volgende slachtoffer is, leiden alle sporen maar naar één dader: hijzelf.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
zaterdag 1 oktober 2022 om 21:34
Waardering: 2 / 5

Okeeeeeee. Dit was..... nou ja, geen goede film! Maar.... ik had het echt VEEL slechter verwacht!
Nee, ga hem vooral niet op mijn aanraden kijken. Daar is het niet goed genoeg voor.
Maar er zitten wel wat dingen in die het melden waard zijn, in positieve zin.
Melissa McCarthy kan grappig zijn, maar ze is het niet altijd. Hier wel. Ze doet volgens mij een Rosie O'Donnell imitatie, maar doet die wel goed! Haar karakter heeft met wat tegenstrijdige emoties te maken, maar die brengt ze zonder problemen geloofwaardig over.
Het gegeven in het algemeen is best briljant. Jammer is dat het bedrijf niet meer over hun grote namen mogen beschikken. Hier en daar zijn kleine rollen waarbij je gewoon kunt zien dat de schrijvers bekende Muppets of Sesamstraat figuren in gedachten hadden. En dat zou geweldig gewerkt hebben!
Er zit zelfs een soort boodschap van racisme in, die in een iets serieuzere film nog best aardig uit de verf had kunnen komen!

Maar daar gaat de film de fout in. De gewelddadigheid en vloeken zijn niet van de lucht. De film wil met alle geweld volwassen overkomen, en doet dit volkomen teniet door scenes waarin seks zo belachelijk in beeld wordt gebracht dat welke serieuze dingen de film ook te vertellen had volledig in lucht op gaan.
Ook is het verhaal.... gewoon niet erg goed. Het is een detective verhaal, er moeten moorden opgelost worden. Zodra de dader in beeld kwam, wist ik het. Het ligt er zoooo dik bovenop.

De film lijkt niet te weten voor welk publiek ze willen zijn. Te gewelddadig en seks-happy om voor kinderen te zijn, te dom en kinderachtig om voor volwassenen te zijn. Zouden ze echt alleen 15-jarigen in gedachten hebben gehad?.... Dat publiek is écht te krap, mensen!

Jammer, want ik vind Brian Henson een goede regisseur (de mensen in deze film behandelen hun vilten tegenspelers meer als echte tegenspelers dan in menig Muppet-film gedaan wordt), en het concept ook erg veel potentie hebben. Je kunt je afvragen of zijn vader Jim dit met de Muppets wilde bereiken, en ik denk dat hij daarvoor open had gestaan. Mits met iets meer goede smaak! Het doet me afvragen wat vader en zoon samen bereikt hadden kunnen hebben.
Maar zoals het is, is dit geen goede film. Slechts een "het zou zoveel meer kunnen zijn". Maar dit soort films krijgen in Hollywood geen tweede kans. Misschien wel terecht ook, in dit geval...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Violent Night