FilmCentrum

Registreren

Glass

Glass
Waardering: 2.5 / 5
7 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
M. Night Shyamalan
Cast:
James McAvoy
Bruce Willis
Samuel L. Jackson
Genre: Drama / mysterie / sciencefiction
Lengte: 129 minuten
Première: 17 januari 2019
IMDb: 6.7 (177.678 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld
Na Split jaagt David Dunn op Crumbs bovenmenselijke identiteit van The Beast. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt het duistere gestalte Price telkens op. Hij bezit geheimen die van cruciaal belang zijn voor beide mannen.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
dinsdag 12 februari 2019 om 14:57
Waardering: 3 / 5

Ik vind dit geen onaardige film!
Ik heb wel wat aanmerkingen, maar zeker als je Unbreakable en Split aangenaam vond, is dit echt een hele prima film. Het bevat hele interessante ideeen, die beide andere films subtiel in een ander licht zet, het zet de bekende personages op een nieuw spoor, en herhaalt weinig van wat de andere films al verteld hebben. Kortom, Shyamalan weet de valkuilen van menig sequel te ontwijken, en een interessant verhaal te vertellen.

Daar staat tegenover dat ik het gevoel heb dat veel van de film simpeler verteld had kunnen worden. Dit stoorde me niet tijdens het kijken, maar achteraf gebeurt er helemaal niet zo heel veel in de film.
Ook is het maar al te duidelijk dat Shyamalan geen enorm budget had om mee te werken. Dat is prima, hij lijkt zelfs beter te presteren onder financiele druk (en in dit geval begreep ik dat hij zelfs zijn persoonlijke fortuin erin heeft gestopt, om meer creatieve vrijheid af te dingen). Ook hier gaat hij hier en daar slim om met de beperkingen, en weet er het maximale uit te slepen. Maar helaas zijn er ook momenten waarop het budget leidt tot onbedoeld lachwekkende shots.

Desondanks een fijne film, waarbij Willis op de automatische piloot speelt, Jackson minder charisma in zijn Mr. Glass legt dat in Unbreakable (hoewel iets minder charisma van Jackson nog altijd beduidend meer charisma is dan van menig andere willekeurige acteur!), maar waarin McAvoy zijn best al indrukwekkende spel van Split nog een versnelling hoger zet.

Bovenal vond ik het gewoon verrassend dat Shyamalan dus nog steeds entertaining films kan maken. Hij heeft een ietwat bijzondere stijl, die me in het begin van zijn carriere aansprak, maar die in latere films leek te ontbreken. Deze heeft weer die typische Shyamalan touch, iets wat de film misschien niet beter maakt, maar wel specialer voor de liefhebber. En dat blijk ik tot mijn verbazing toch nog steeds wel te zijn...

Ramon
zaterdag 23 november 2019 om 17:10
Waardering: 2 / 5

Nee, dit is niet het einde van de trilogie waar ik op had gehoopt na Unbreakable en Split... Erg zwak script, vooral de tweede helft gaf ik vrij weinig om wat er nog ging komen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

The Gentlemen