FilmCentrum

Registreren

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody
Waardering: 3.5 / 5
9 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Bryan Singer
Dexter Fletcher
Cast:
Rami Malek
Lucy Boynton
Gwilym Lee
Genre: Biografie / drama / muziek
Lengte: 134 minuten
Première: 1 november 2018
IMDb: 7.9 (517.156 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Discriminatie Drugsgebruik en alcoholmisbruik
Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

Trailer

Reacties (1)

Hagar
maandag 12 november 2018 om 12:08
Waardering: 4 / 5

Okee, laten we wel wezen: je gaat meer van deze film genieten als je fan bent van Queens muziek, en ik denk dat niemand dat zal verbazen.
Ik ben vrij groot fan van de muziek, en heb me dan ook enorm vermaakt met deze film! Ik ken geen betere manier om in de stemming te komen voor wat Queen-binge-luisteren.

De film kijkt fijn weg, maar gaat zelden heel diep. Er zijn wat hele leuke quotes, die vermoedelijk uit Mercury's ware leven komen (van sommige week ik dat zeker, van anderen minder). Maar naast die uitspringers zijn de dialogen niet heel briljant.

Wat ik wel zeker weet is dat er hier en daar een loopje met de realiteit genomen wordt. De film werkt op naar het legendarische optreden van de band op Live Aid, en bouwt kunstmatig de spanning hoger op dan deze in realiteit waarschijnlijk was. Bijvoorbeeld door sleutelmomenten in de band en Mercury's leven ongeveer te laten samenvallen met dit optreden, terwijl er in werkelijkheid wat jaartjes tussen de momenten zaten.
Is dat verkeerd? Zeer zeker niet. De gemiddelde kijker zal het niet weten, en het geeft de film een mooiere spanningsboog. Ik kan er prima mee leven.

Er zijn wat dingen die ik graag in de film had willen zien, maar die zouden hier niet op hun plaats geweest zijn, dus dat vergeef ik de film graag.
Tenslotte valt op te merken dat de cast vrij briljant gecast is, mogelijk op drummer Roger Taylor na. Uitspringer is Rami Malek als Freddie, die de rol met verve speelt.
Klein minpuntje vind ik dan weer dat de make-up er niet in slaagt het verstrijken van de jaren te laten zien in Malek's gezicht, waardoor hij er in het begin van de film te oud uit ziet, en aan het eind te jong. Het is maar een ontzettend klein minpuntje, want de performance maakt heel veel goed.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Minions: The Rise of Gru